Evenimentul Zilei > International > Circulaţia motocicletelor va fi interzisă din 7 iulie
Circulaţia motocicletelor va fi interzisă din 7 iulie

Circulaţia motocicletelor va fi interzisă din 7 iulie

Circulaţia motocicletelor în Addis Abebava fi interzisă începând din 7 iulie, o măsură menită să reducă infracţionalitatea în creştere în capitala Etiopiei a fost anunțată de primarul localității.

Această interdicţie a fost decisă pe baza unui studiu realizat timp de o săptămână care a arătat că "un număr semnificativ de infracţiuni comise în oraş au loc cu ajutorul motocicletelor", în special jafuri, a explicat, potrivit Agerpres, primarul Takele Uma pentru presa locală.

Măsura va intra în vigoare pe 7 iulie, însă, a spus el, "vor exista excepţii pentru motociclete utilizate de companii, de ambasade sau pentru transportul de corespondenţă".

Oraş cu aproximativ 5 milioane de locuitori, Addis Abeba este în general considerat sigur, atât pentru etiopieni, cât şi pentru străini. Însă o creştere recentă a infracţionalităţii a alarmat populaţia şi politicienii.

Primarul a anunţat de asemenea interzicerea circulaţiei în timpul zilei pentru majoritatea vehiculelor de transport, în încercarea de a fluidiza traficul în capitală deseori îngreunat de numărul mare de vehicule.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.