Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a prepara cea mai bună ciorbă de miel. Rețeta tradițională

Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a prepara cea mai bună ciorbă de miel. Rețeta tradițională

Ciorba de miel. Pe blogul ei, Jamila, tânăra care încântă internetul cu rețete absolut delicioase, ne prezintă cea mai bună rețetă pentru a face o ciorbă de miel care îi va impresiona pe toți. Ciorba de miel este unul dintre felurile de mâncare favorite ale românilor pentru masa de Paști

Timp de pregatire: 0:15 min

Timp de gatire: 1:00 oră

Numar portii: 8

Ingrediente

 

700 grame de carne de miel cu os (gat, spata, cap)

200 g smântână

2 gălbenușuri

2 cepe

1 morcov

½ rădăcină de țelină

½ ardei gras

½ păstârnac

1//2 litru borș

1 rădăcină pătrunjel

1 legătură ceapă verde

1 legătură leuștean

sare și piper

Mod de preparare

Ciorba de miel este unul dintre felurile de mâncare care neapărat trebuie să se regăsească pe masa de Paști. Este atât de bună și de gustoasă încât până și copii o mănâncă cu poftă.

Pentru acest fel gustos de mâncare este nevoie de carne de miel cu os, bucăți de gât, coastă, coadă și bucăți mici de carne din pulpă. În unele zone ale tării se pune chiar și capul mielului. În partea de sud a României, ciorba de miel nu se drege cu smântână ci se adaugă  doar borș, uneori seamă de varză și leuștean verde din belșug.

În primul rând, carnea se pune la fiert și se lasă până este aproape gata. Deoarece este un animal tânăr, nu va dura foarte mult. Apoi se adaugă legumele tăiate în cubulețe. Se mai poate adăuga măcriș, lobodă, sau chiar salată verde.

La final, ciorba de miel se poate drege cu smântână și gălbenuș, ori se poate lăsa nedreasă, borșul fiind suficient. Pentru ca ciorba să fie cremoasă, amestecul sin smântână și eu trebuie adus la temperatura ciorbei de miel. Ciorba de miel se servește cu pâine de casă și ardei iute.

 

Ne puteți urmări și pe Google News