Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu, mesaj ironic lui Orban: „Îi recomand premierului să meargă şi dânsul la biserică”
Ciolacu, mesaj ironic lui Orban: „Îi recomand premierului să meargă şi dânsul la biserică”

Ciolacu, mesaj ironic lui Orban: „Îi recomand premierului să meargă şi dânsul la biserică”

Marcel Ciolacu a anunţat la Buzău că  luni depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înalt-Preasfinţitul Ciprian, a oficiat, duminică în faţa unui sobor format din cinci preoți, slujba de sfinţire a Catedralei Sfântul Sava, în prezența președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a primarului Constantin Toma, a președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Tototdată, Marcel Ciolacu a anunţat că luni va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, precizând că votul în favoarea acestui demers ”e un act patriotic”, moţiunea având şanse să treacă.

”Mâine dimineaţă o depun. Şanse sunt destul de bune, e un act patriotic să voteze această moţiune în acest moment, la câte tâmpenii fac…dar suntem la biserică”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu i-a recomandat lui Ludovic Orban să meargă la biserică

”Câteodată, clasa politică nu se ridică la aşteptările populaţiei. Nici eu n-am reuşit să-l conving pe premier la o mai bună colaborare instituţională între Guvern şi Parlament. Dar o să-i fac azi o recomandare: ce am trăit eu azi, aici, atâta emoţie şi atât calm…să meargă şi dânsul la biserică, să ţină mai des legătura cu autorităţile locale şi astfel cu toţii vor afla adevărata agendă a românilor”, a concluzionat liderul PSD.

Anunţul făcut de Marius Budăi

Şi fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale Marius Budăi a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD va fi însoţită de aproximativ un milion de semnături din partea românilor dar şi de un „program de guvernare pe termen scurt”. Întrebat dacă moţiunea are şanse să fie votată, Budăi a răspuns că în caz contrar aceasta nu ar mai fi depusă.

Ce spun liberalii

Raluca Turcan a declarat că  moțiunea de cenzură a PSD, este o acțiune de PR a lui Ciolacu pentru congres.

Raluca Turcan: ”PNL are alte priorități în momentul de față, iar sarcina guvernării în această perioadă este o provocare. Moțiunea PSD nu ne preocupă oricât s-ar strădui PSD să conteze acum în apropierea alegerilor interne dar și a alegerilor locale. Din perspectiva noastră, această moțiune este exclusiv despre candidatura la președinția PSD a lui Marcel Ciolacu, nu este nici măcar despre PSD, este pur și simplu un gest de PR politic pentru dl. Ciolacu.

Este și cinic, și iresponabil. De fapt, numai un partid iresponsabil ar lăsa țara fără un guvern cu puteri depline în perioadă de pandemie, cu criză economică suprapusă peste cea sanitară. Este exact acțiunea politică tipică PSD. În perioada în care era la guvernare în loc să gestioneze situația economică, în loc să asigure țara din perspectivă sanitară, să asigure stocurile necesare, ei erau preocupați de apărarea infractorilor.

Și agenda parlamentară, și agenda guvernamentală au fost acaparate în acea perioadă de modificările la legile justiției. Mai mult, în tot acest demers al lor cădeau una câte una instituțiile statului în mâinile PSD. Același comportament cinic din acea perioadă și orientat spre interes politicianist îl vedem și acum.

Dl. Ciolacu vrea să iasă președinte al PSD, ca atare, ce calcul și-a făcut? Luni, 17 august, depune moțiunea de cenzură, sâmbătă, 22 august, este congresul, iar votul pe moțiune este după congres. Practic, dl. Ciolacu nici măcar nu riscă un eșec înainte de congres, totul este gândit ca să puncteze el și echipa lui. În toată această avalansă de probleme cu care noi ne confruntăm la guvernare nu merită să girăm cu atenție acest demers al PSD”.