În ultimele zile, PSD a fost măcinat de un scandal de proporții, după ce Marian Opișan, fostul președinte al PSD Vrancea, a încercat să prindă cu japca un loc eligibil pe lista pentru Senat.

Discuțiile aprinse au început marţi seara, când Consiliul Politic Judeţean al PSD Vrancea a întocmit o listă de candidaturi pentru Senat şi Camera Deputaților în care Marian Oprişan se afla pe primul loc la Senat. După ce a pierdut alegerile pentru șefia CJ Vrancea, Oprișan, eternul baron al PSD, a pierdut și funcția de președinte al filialei.

Oprișan vrea funcții, PSD vrea „curățenie”

După ce a rămas fără cele mai importante funcții, Oprișan a vurt cu disperare să prindă un loc în Parlamentul României, acesta  trecându-se pe primul loc la Senat, „la solicitarea unanimă a colegilor săi din PSD”. Însă planurile conducerii PSD de a face curățenie în listele pentru alegerile parlamentare i-au spulberat visele.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că lista prezentată de Marian Oprișan nu a întrunit susținerea conducerii centrale a PSD, reunite în Comitetul Politic Național, și va fi refăcută. La finalul întrunirii, liderul PSD a declarat că Marian Oprisan nu trebuie să candideze pentru o funcție în Parlament. El a precizat că acesta ar trebui să se mulțumească cu una dintre cele două funcții de președinte al Consiliului Județean Vrancea.

Miercuri seară, Oprișan s-a dat bătut

Miercuri seară, într-o postare pe rețele sociale, Oprișan a anunțat că renunță la încercările disperate de a se „muta” la Capitală.

„În această seară am decis să îmi retrag candidatura pentru funcţia de senator, deşi am beneficiat de totala încredere şi susţinere a colegilor mei primari, preşedinţi de organizaţii, consilieri judeţeni, consilieri locali şi simpli membri PSD. Mai mult decât oricând cred că în PSD este nevoie de unitate, pentru că doar uniţi putem să luptăm şi să apărăm interesele vrâncenilor. Am luat decizia de a-mi retrage candidatura gândindu-mă şi la organizaţia PSD Vrancea pe care am construit-o cu multă muncă şi sacrificii, alături de toţi colegii mei. Este organizaţia care timp de 28 ani a câştigat majoritatea alegerilor din Vrancea şi sunt mândru că am fost şi am rămas cea mai importantă forţă politică a judeţului! Ştiu că mulţi dintre colegii mei nu sunt confortabili cu decizia mea, dar mai ştiu că aceiaşi colegi pun, de fiecare dată, interesul şi binele comunităţii noastre pe primul loc. Acelaşi lucru îl fac eu, astăzi!”, a scris Marian Oprişan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta susţine că va rămâne în slujba vrâncenilor şi va continua să lupte pentru bunăstarea acestora.

„Vrancea este un judeţ respectat şi eu mă angajez să rămân în slujba vrâncenilor, şi să continui să lupt pentru bunăstarea fiecăruia dintre ei. Voi continua această luptă împreună cu toţi colegii mei, cu mai multă determinare şi îndârjire având în minte exemplul părintelui Steinhardt care spunea că biruinţa nu este obligatorie, însă lupta este”, a precizat Marian Oprişan.