Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu îi cere lui Orban să dea socoteală în Parlament: „A scăpat pandemia din frâu?”
Ciolacu îi cere lui Orban să dea socoteală în Parlament: „A scăpat pandemia din frâu?”

Ciolacu îi cere lui Orban să dea socoteală în Parlament: „A scăpat pandemia din frâu?”

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, îl somează pe premierul Ludovic Orban să spună clar dacă alegerile locale pot sau nu avea loc în toamnă, dar și dacă școala va începe.

„Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia și se impune amânarea alegerilor locale și deschiderea școlilor!

Septembrie vine cu aceste două mari provocări, iar Orban nu se mai poate ascunde la nesfârșit în spatele propriilor interese electorale. Trebuie să le spună românilor ce are de gând! Sunt răspunsuri care trebuie date acum, nu în ultima zi, așa cum a făcut în toată această perioadă, când a lăsat vid legislativ de două ori din cauza incompetenței și delăsării Guvernului său.

Orban trebuie să lase bâjbâiala și să spună clar, cu date exacte, care este situația epidemiologică și care este perspectiva. Se deschid sau nu școlile?! Se fac sau nu alegeri?!

Sănătatea românilor și soarta copiilor noștri nu pot fi tranzacționate electoral!”, a fost mesajul postat de Marcel Ciolacu pe Facebook.

Alegerile locale 2020 vor avea loc pe 27 septembrie

Europarlamentarul Rareș Bogan este primul politician din PNL care avansează ipoteza ca alegerile locale să fie anulate. El spune că se îndoiește că se va ajunge la alegeri, dată fiind situația actuală a epidemiei.

„Mă uit la cifre. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat. Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie.

Eu le-am spus colegilor mei, ce se întâmplă pe litoral este incredibil. În mai multe cazuri ar trebui retrase autorizațiile de funcționare. Nu e posibil să fie nevoie să mergi cu jandarmii peste ei ca să înțeleagă”, a subliniat Rareș Bogdan, la Digi 24.

De asemenea, Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de părere că alegerile locale pot avea loc în luna septembrie, aşa cum a fost stabilit, însă numai în condiţiile în care în România infectările cu coronavirus vor fi ţinute sub control şi dacă populaţia va respecta toate recomandările.

„Dacă noi reuşim până în luna septembrie, la jumătatea lunii septembrie, să ţinem lucrurile acestea sub control, să reducem numărul de cazuri, să scădem acea rată de transmitere sub 1 ca să existe o scădere sustenabilă, sigur, alegerile pot avea loc fără niciun fel de problemă cu nişte măsuri a de protecţie a celor care sunt în secţiile de vot.

Gândiţi-vă că discutăm de peste 200.000 de persoane care sunt în secţiile respective. Înţeleg că sunt peste 18.000 de secţii de vot, iar dacă punem o medie de 10 persoane, cred că ducem undeva spre 200.000. Şi accesul alegătorilor poate fi şi el controlat încât să evite aglomeraţia”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: