Se doreşte o forțare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în Parlament, susține Marcel Ciolacu, președintele PSD. Acesta a mai punctat că dorește o dezbatere a Planului şi că parlamentarii PSD nu îl vor vota, miercuri, în plenul comun, „pentru că vor să ştie ce cuprinde”.

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au stabilit pentru miercuri, începând cu ora 14,00, o şedinţă de plen comun pentru ratificarea Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene.

„Eu şi colegii mei vom vota pentru copiii noştri din anul 2021 până în anul 2053. Acest proiect a fost dezbătut, prezentat publicului de către premier, de preşedintele Camerei. (…) E un proiect complex, asumat de toate familiile europene (…), care trebuie dezbătut foarte bine şi înţeles de români pentru a şti ce avem de făcut pentru viitor. PSD va vota acest proiect, asumat de toate familiile europene. Asta nu înseamnă că îl va vota mâine. Am solicitat o amânare şi o dezbatere pe acest proiect în primul rând în interiorul partidelor politice. Se doreşte o forţare a acestui proiect. PSD nu va participa la acest proiect”, a afirmat liderul PSD.

Marcel Ciolacu susține că se dorește o forțare a PNRR în Parlament

„Actualul Guvern i-a pedepsit pe cei care au votat PSD. Nu dorim să se întâmple acelaşi lucru şi în Planul Naţional de Redresare şi de Rezilienţă. E planul naţional al României, nu e nici al lui Cîţu, nici al lui Orban, nici al lui Cioloş, al nimănui. Este planul nostru, al românilor. Şi vrem să ştim ce cuprinde”, a mai adăugat Ciolacu.

Liderul social democraților susține că sunt doar 7 state din cele 27 ale UE care „au trecut acest proiect de venituri propria”.

Liderul PSD a mai punctat că adoptarea acestui Plan nu ar reprezenta o urgență.

„Nu este nicio urgenţă. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este gata la Guvern? Principiile mi le-a prezentat şi mie domnul Ghinea, astăzi, la comisie. Avem planul gata şi din cauza PSD nu se pot lua banii? Nu! Prin consens politic, acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuie să treacă prin Parlament. Nu prin vot. Să fie dezbătut. Acest lucru s-a întâmplat în Franţa, Belgia, Italia, se întâmplă, săptămâna aceasta, şi în Olanda. Inventăm noi altă Europă sau alt mod de lucru? (…) Nu o să întârzie banii europeni din cauza PSD”, a afirmat preşedintele PSD.