Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu, discuții intense cu Ponta și Tăriceanu. Ce pun la cale cei trei lideri
Ciolacu, discuții intense cu Ponta și Tăriceanu. Ce pun la cale cei trei lideri

Ciolacu, discuții intense cu Ponta și Tăriceanu. Ce pun la cale cei trei lideri

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni seara, că are discuţii cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu cel al Pro România, Victor Ponta, în vederea încheierii unei alianţe între cele trei partide la alegerile locale.

„Am discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Victor Ponta în acest sens şi nu numai la Bucureşti”, a precizat Ciolacu, la B1 TV.

El a reiterat că, împreună cu cei doi politicieni, a decis depunerea unei moţiuni de cenzură, menţionând, însă, că acest lucru nu se va întâmpla cât timp România se află în stare de alertă.

„Am convenit şi cu Victor Ponta şi cu Călin Popescu Tăriceanu să nu depunem o moţiune de cenzură de dragul de a depune o moţiune de cenzură şi de a răsturna acest guvern. Să avem şi un plan economic alternativ pe care să venim şi să-l prezentăm nu în ultimul rând şi preşedintelui ţării. El este decidentul când se desemnează un nou prim-ministru, conform Constituţiei”, a adăugat Marcel Ciolacu.

PSD și Pro România nu votează prelungirea stării de alertă

Șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că nu este de acord cu prelungirea stării de alertă după ziua de 15 mai. Un anunț similar  făcut și Victor Ponta.

Atacul lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care ministrul Sănătății a precizat, ieri, că, din perspectiva sa, Guvernul va lua decizia de a prelungi starea de alertă.

„PSD nu mai vrea continuarea Klaustrofobiei ca model de guvernare a țării!

Ministrul Sănătății vrea să ne țină și după 15 iunie în stare de alertă, deși nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măști vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei”, a spus Ciolacu.

,,De trei luni, Nelu Tătaru face doar exerciții de imagine. S-a lăudat, de fapt, cu munca primarilor și președinților de consilii județene care au dus greul luptei cu pandemia. În vremea asta, la ministerul Sănătații se trăgea tun după tun cu licitații aranjate pentru firmele de casă ale PNL”, a mai spus liderul PSD.