Rețetă de ciocolată raw vegană. Un desert rapid și extrem sănătos

Rețetă de ciocolată raw vegană. Un desert rapid și extrem sănătos Ciocolată vegană. Sursa foto: Anastasiia Vorontsova | Dreamstime.com

Ciocolata raw vegană poate fi pregătită rapid și este incredibil de versatilă. Dacă nu aveți anumite ingrediente la îndemână, le puteți înlocui cu ușurință cu altele pe care le aveți la dispoziție. Ceea ce contează cel mai mult este gustul, care nu are cum să nu fie plăcut.

Această ciocolată raw-vegană este cea mai bună și sănătoasă variantă, deoarece ingredientele nu sunt supuse unor temperaturi mai mari de 48 grade Celsius, astfel încât toți nutrienții să rămână intacți. Nu conține lapte praf, zahăr sau grăsimi de origine animală.

Ingrediente rețetă de ciocolată raw vegană

 • 220 – 250 g unt de cacao solid
 • șase linguri Cacao raw
 • trei-patru linguri Sirop de arțar sau Sirop de agave
 • jumătate linguriță Sare de Himalaya
 • o lingură Semințe de dovleac
 • o lingură de fulgi migdale crude sau 1 lingură fulgi de cocos
 • o lingură de merișoare sau alte fructe uscate
 • o linguriță de Vanilie pudră sau o păstaie de vanilie. Dacă vreți să se simtă mai tare gustul de cacao puteți pune doar jumătate de linguriță de vanilie.
Ciocolată raw vegană

Ciocolată raw vegană. Sursa foto: Zstockphotos | Dreamstime.com

Mod de preparare

 1. Topiți untul de cacao la bain-marie. Ideal ar fi să aveți un termometru alimentar pentru a măsura temperatura și să nu depășiți 48°C. Pentru a vă asigura că temperatura nu este depășită, când untul începe să se topească, luați vasul de pe aburi și amestecați ușor până la topire.
 2. Mai adăugați ușor apă fierbinte în vas doar din când în când până la topirea completă.
 3. După ce untul este bine topit, adăugați pudra de cacao, vanilia și siropul ales.
 4. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt încorporate. Dacă compoziția devine prea groasă, mai adăugați puțină apă în vasul cu aburi și amestecați până când pasta devine lucioasă fără granule. Apoi adăugați sarea și amestecați bine.
 5. Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de copt și turnați ciocolata în tavă, apoi întindeți-o într-un strat subțire.
 6. În timp ce ciocolata este încă fierbinte, presărați uniform semințele de dovleac, migdalele (sau fulgii de cocos) și fructele uscate.
 7. Puneți tava la frigider. Ciocolata va deveni solidă în aproximativ 30 de minute, dar este recomandat să o lăsați mai mult (aproximativ 100 de minute), în funcție de cât de crocantă vă place.

Fiți creativi și experimentați cu diverse ingrediente: semințe, nuci, coji de portocală, vișine uscate, coajă rasă de lămâie.

Dacă doriți, puteți îmbogăți amestecul cu câteva picături de ulei esențial de mentă sau de portocale pentru un plus de prospețime și aromă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu există limite în ceea ce privește ingredientele pe care le puteți folosi pentru a crea o ciocolată personalizată și delicioasă, potrivit vianaturlia.ro.