Evenimentul Zilei > International > Alertă militară în Marea Neagră. NATO și Rusia își măsoară forțele
Alertă militară în Marea Neagră. NATO și Rusia își măsoară forțele

Alertă militară în Marea Neagră. NATO și Rusia își măsoară forțele

Ca răspuns la exercițiile NATO cu fregate și distrugătoare, Rusia a ridicat avioanele de vânătoare în Marea Neagră. Navele alianței sunt urmărite de vasul antisubmarin Kasimov şi de nava de patrulare Pitlivi.

Flota militară rusă monitorizează atent activităţile unui distrugător britanic şi unei fregate canadiene care se află în Marea Neagră, a anunţat miercuri seară Administraţia Vladimir Putin.

 

„Forţele şi echipamentele Flotei Mării Negre au început să urmărească activităţile distrugătorului britanic HMS Duncan şi fregata canadiană HMCS Toronto, care au pătruns în Marea Neagră pe 2 iulie", a anunţat miercuri seară Centrul Naţional rus de Coordonare în domeniul Apărării. Cele două nave NATO sunt urmărite de vasul antisubmarin Kasimov şi de nava de patrulare Pitlivi.

 

„Avioane de vânătoare ale Forţelor navale, precum şi sistemele antirachetă Bal şi Bastion au fost activate în zonele respective", a precizat Centrul de Coordonare, subliniind că sunt efectuate şi operaţiuni de supraveghere electronică.

În perioada 1-12 iulie, în Marea Neagră, în largul Ucrainei, se desfăşoară Exerciţiul „Briza Mării 2019" (Sea Breeze 2019), la care participă nave şi militari din 19 ţări, inclusiv din Statele Unite şi Marea Britanie.

 

Flota militară rusă a Mării Negre monitorizează cu atenţie exerciţiile navale NATO şi poate reacţiona "rapid" la eventuale situaţii de urgenţă, a avertizat luni Ministerul rus al Apărării, scrie siripesurse.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.