Evenimentul Zilei > International > Cine sunt VICTIMELE teroristului de la Londra. Povestea femeii care mergea să-și ia copiii de la școală
Cine sunt VICTIMELE teroristului de la Londra. Povestea femeii care mergea să-și ia copiii de la școală

Cine sunt VICTIMELE teroristului de la Londra. Povestea femeii care mergea să-și ia copiii de la școală

O femeie de 43 de ani, mama a doi copii, care mergea să-și ia fetele de la școală, a fost una dintre cele trei victime ale teroristului de ieri.

Aysha Frade, 43 de ani, a fost ucisă în timp ce traversa Podul Westminster, în drum spre școală, de unde urma să-și ia cele două fiice. Frade s-a născut în Marea Britanie, dar familia ei provine din Betanzos în Spania, iar soțul ei, John, s-a născut în Portugalia.  

A doua victimă, Keith Palmer, avea 48 de ani, era ofițer din serviciul de protecție al Parlamentului și diplomaților – a fost înjunghiat mortal de terorist, scrie Daily Mail.

Un bărbatul în vârstă de 50 de ani, care se presupune că a fost căldat cu mașina pe pod, este a treia victimă. Numeroase persoane erau împrăștiate pe asfalt, pe trotuar și pe stradă, iar o femeie, româncă, a căzut în fluviul Tamisa.

Trei elevi francezi de la liceul privat Saint-Joseph din Brittany se află în stare gravă la spital. Cinci turiști coreeni, care priveau Big Ben-ul se pare că sunt printre răniți, unul foarte grav. Patru studenți de la Universitatea Edge Hill University din Ormskirk au fost și ei răniți.

Aysha Frade urma să-și ia de la școală cele două fiice de 8, respectiv 11 ani, când a fost lovită de mașina ucigașului și aruncată sub un autobuz.  

Teoristul, al cărui nume nu a fost dat încă publicității, deși se pare că polițiștii îl cunosc, este un asiatic de 40 de ani, care conducea un Hyundai 4×4, și a lovit pietonii de pe pod și a intrat apoi în porțile Parlamentului. După ce s-a îndreptat în fugă spre poartă,vrând să se apropie de clădirea Parlamentului, l-a înjunghiat pe polițistul Keith Palmenr, apoi a fost împușcat de ofițerii înarmați. A murit ulterior, la spital.

A treia victimă a fost un bărbat de 50 de ani, care a fost doborât de mașină și a căzut de pe Podul Westminster pe un pasaj de beton aflat dedesubt.

Numeroși turiști și studenți din Marea Britanie, Franța, Coreea se află printre cei 29 de răniți de la spital. Șapte sunt în stare gravă, cu „răni catastrofale”, printre care se află și doi polițiști. Trei copii de la Școala St Joseph din orașul Concarneau, Brittany, sunt răniți, aceeași școală care a pierdut un fost elev în atacul de la Paris, de la Bataclan, în 2015.

„Aysha lucra ca membru al echipei administrative de la colegiu. Lumea avea o părere foarte bună despre ea și era iubită de studenți și de colegii ei. Ne va fi dor de ea”, a spus directoarea școlii. Numele ei înainte de căsătorie era Aysha Ahmet Caldelas.

Polițistul ucis avea doi copii, lucra în Poliție de 15 ani, a fost anterior soldat și a salvat o dată viața unui coleg într-un accident de mașină. Gestul său eroic a fost lăudat de membrii Parlamentului, care au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor, în această dimineață, și l-au lăudat pe polițist pentru gestul său prin care i-a salvat pe alții.

„Îl știam pe Keith de 25 de ani. Am fost colegi în trupele de artileri, înainte de a deveni polițist. Era un om extraordinar, un prieten. Sunt îndurerat. Cele mai bune gânduri către familie, prieteni și colegii lui Keith Palmer, un om curajos”, a spus James Cleverly,actual parlamentar conservator.