Cine este trupa din Italia care a câștigat EurovisionPe străzile Romei a fost mare bucurie după ce s-a anunțat, că cei patru magici, aşa cum îi numeşte presa italiană au câştigat concursul de muzică Eurovision. Grupul alcătuit din patru membri, trei băieţi şi o fată, a avut o prestaţie puternică, impresionând cu o piesă rock foarte antrenantă, în stil „garage rock”, intitulată „Zitti e buoni”, care s-a aflat în fruntea pronosticurilor specialiştilor. Graţie unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanții din Italia au avut un total de 524 de puncte.

Primul detaliu despre ce patru tineri este că până acum 5 ani, trupa Maneskin nu exista

Cei patru băieți magici care, cu muzica lor, au făcut să zâmbească din nou Italia după cea mai întunecată perioadă a istoriei recente, au avut o mare pasiune pentru muzică de când erau în liceu. Pentru aceasta Damiano David, care acum are 22 de ani, hotărâse să o contacteze pe fata care, cu câțiva ani în urmă când erau elevi, îl îndepărtase dintr-o formație.

 

„Era prea pop”, a mărturisit mai târziu Victoria De Angelis. L-am îndepărtat fără ranchiună, a mai spus ea. Apoi se gândise să-l aducă şi pe prietenul ei chitaristul Thomas Raggi. Celălalt tânăr, Ethan Torchio, s-a alăturat lor după anunțul postat de cei trei pe un grup de Facebook.

Cum a luat naștere numele grupului

Trupa era acolo, numele lipsea. Victoriei i-a venit în minte numele mamei sale, Maneskin – în daneză înseamnă lumina lunii. Nu era nevoie de nimic altceva. Din acel moment, Måneskin a început să facă un singur lucru: să se joace. Fie că a fost la festivaluri de muzică independente sau pe străzile Romei, nu a contat.

Tinerii nu s-au ferit să amintească despre acele momente în care cântau pe via del Corso, Roma, iar teaca de chitară era folosită pentru a strânge monedele trecătorilor. Cu acei bănuți strânși, cei patru au reușit să plătească pentru prima dată un studio de înregistrare. „Ne amintim şi acum sentimentul pe care l-am avut atunci când ne-au spus că nu putem plăti totul în monede”. Etapele fundamentale ale unei cariere trăite cu acceleratorul apăsat, bazându-se pe talent și pregătire, nu le-a dat niciodată senzația că au avut probleme, dimpotrivă.

Marele succes

Pentru început au pus piciorul la „Factor X”, devenind imediat un fenomen. Era în 2017: nu l-au câștigat concursul, dar era un detaliu pentru ei. Din acel moment cei patru, care erau artiști de stradă, au devenit vedete rock. Grupul a fost imediat căutat, iubit, urmărit, recunoscut și respectat chiar și de colegi iluștri cum ar fi Vasco Rossi.

În urmă cu câteva luni, la Festivalul de la Sanremo au creat cu adevărat spectacol pe scena Ariston, cu bustiere și ochi machiați, uneori cu pieptul gol, au făcut furori. Veneau cu o muzică fără precedent născută dintr-o formație fără precedent, care în succesul său nemărginit reușește să mențină pasiunea atotcuprinzătoare a grupului din liceu.

Aşa au ajuns să câștige marele festival Eurovision cu melodia „Zitti e buoni”. Iar acum, melodia lor este fredonată de toată lumea după ce a fost lansată pe scena celui mai vizionat spectacol muzical din totdeauna.

„Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume, rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată”, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin, după victorie, scrie corriere.it.