Evenimentul Zilei > Politica > Cine se bate pe locul lui Năstase din PSD
Cine se bate pe locul lui Năstase din PSD

Cine se bate pe locul lui Năstase din PSD

PSD se reunește pe 20-21 martie, în cadrul Consiliului Național, pentru a alege un nou șef al acestui for.

Deși abia ieri, în BPN, s-au stabilit criteriile pentru depunerea candidaturilor, deja sunt vehiculate numele a cinci lideri PSD care ar putea intra în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Național.

Potrivit unor surse din partid, aceștia sunt: ministrul Muncii și vicepreședinte PSD, Rovana Plumb; președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea; președintele PSD Brașov, Constantin Niță; primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, și președintele Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan.

Aceleași surse spun că cele mai mari șanse până acum le au Valeriu Zgonea și Rovana Plumb. Gheorghe Nichita a mai candidat pentru această funcție, concurându-l în 2010 pe Adrian Năstase.

Lista rămâne deschisă

În cursa prentru șefia Consiliului Național se poate înscrie orice membru al partidului care are o vechime mai mare de trei ani în PSD și susținerea a cinci organizații.

„Candidaturile se vor depune până pe 15 martie, în așa fel încât la Biroul Permanent de luni, 16 martie, să validăm aceste candidaturi și procedura de vot”, a spus președintele PSD, Victor Ponta.

În cadrul Consiliului Național vor fi discutate modificări la Statut și va fi stabilită data Congresului PSD. Tot atunci, Victor Ponta va prezenta un raport de activitate, al lui și al partidului.