Timișorenii au transmis un comunicat de presă prin care se declară solidari cu fosta șefă a DNA.  Ei susțin că, citarea Laurei Codruța Kovesi, pentru audieri, în calitate de suspectă, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, chiar în ziua în care ar trebui să plece la Bruxelles, 15 februarie, ”creează astfel impresia că în România orice este posibil, un semnal intern la fel de grav precum cel dat partenerilor europeni”. Acuzaţiile care îi sunt aduse sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

 ”Suntem convinşi că societatea civilă se va mobiliza pentru a afirma refuzul ei faţă de tentativele repetate ale coaliţiei de guvernare de a compromite interesele României în favoarea promovării propriilor interese de grup, care distrug orice idee de moralitate şi de respect pentru democraţie, pentru valorile europene”, mai transmite Consiliul de conducere al Societății Timișoara.

Fosta șefă a DNA a primit, din partea organizației, Premiul ”Speranța”, care a fost a fost acordat, pentru anul 2017, Direcției Naționale Anticorupție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta este cel mai important premiu pe care îl oferă în fiecare an Societatea Timișoara. Premiul reprezintă o recunoaștere simbolică a luptei DNA cu grupările infracționale, au mai transmis reprezentanții Societății Timișoara. „DNA este subiectul atâtor și atâtor pasiuni strigate în stradă de noi toți în speranța unei lumi a justiției și a dreptății. Pentru că nimic nu este mai greu pentru un om care trăiește într-o societate civilizată decât să se confrunte cu nedreptatea. Speranța noastră este într-o societate a dreptății, în care sunt pedepsiți cei care fac ilegalități”, a spus Daniel Vighi, membru al Societății Timișoara, cu ocazia înmânării premiului.