Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine este Tiger Woods? Jucător de golf miliardar, măcinat de minciuni și scandaluri
Cine este Tiger Woods? Jucător de golf miliardar, măcinat de minciuni și scandaluri

Cine este Tiger Woods? Jucător de golf miliardar, măcinat de minciuni și scandaluri

Biografia unui mare jucător de golf

Cine este Tiger Woods. A fost cândva cel mai faimos sportiv din întreaga lume. Imaginile șocante ale mașinii răsturnate a lui Tiger Woods în urma accidentului din Los Angeles au oferit un puternic flashback la accidentul său din 2009, când a lovit un hidrant de incendiu în fața casei sale din Orlando, Florida. Acest lucru s-a întâmplat după ce el a fost alungat din casă de soția lui, Elin Nordegren, din cauza numeroaselor sale aventuri sentimentale. Incidentul a însemnat începutul sfârșitului carierei unui mare sportiv, a dus la recunoașterea infidelității și a consumului de droguri.

Tiger Woods a suferit un grav accident auto. A ajuns de urgență la spital

Tiger Woods a fost arestat pentru un conducere unui vehicul sub influența a cinci tipuri diferite de medicamente interzise în 2017, ceea ce l-a făcut să ia o „pauză nedeterminată” de la golf. Totul culminând cu revenirea sa uimitoare la Masters din 2019. Povestea unui mare sportiv.

Călătoria spre împăcarea cu sine a fost una dificilă pentru Woods

Acum, la doar câteva luni după un nou documentar HBO a făcut publice mărturiile amantei sa Rachel Uchitel, Tiger Woods este din nou în prim-plan mass-media după ce s-a prăbușit într-o râpă în timp ce conducea.

Uchitel a spus că a fost „zdruncinată” după ce a apărut prima dată vestea accidentului său, declarând pentru New York Post: „Evident știrile m-au zdruncinat, probabil că toată lumea a fost zguduită. Auzindu-l [pe agentul jucătorului – Mark Steinberg] spunând că este operatia este la picioare, mă îngrijorează cu adevărat.”

A fost primul jucător de golf miliardar din lume – pe care Nike și-a construit întreaga afacere de golf. Un bărbat cu începuturi modeste, preluase lumea bogată, privilegiată și foarte albă a golfului și o bătuse în supunere. Jucând în primul său turneu major ca profesionist la Masters din 1997, Woods a stabilit un record de turneu de 18 lovituri și a câștigat cu 12 lovituri în fața lui Tom Kite.

Două luni mai târziu, Woods a devenit numărul unu mondial pentru prima dată și a petrecut un record de 683 de săptămâni în fruntea clasamentului, inclusiv un record de 281 de săptămâni succesiv.

Apogeul carierei. Cine este Tiger Woods

Woods aproape că a rămas fără mingi în timpul celei de-a doua runde a US Open din 2000 de la Pebble Beach, după ce a exersat cu o seară înainte și a uitat trei mingi în camera sa de hotel. Din fericire, el a găsit al 18-lea fairway la a doua încercare, cu ultima sa minge rămasă și a marcat o victorie record cu 15 lovituri. O lună mai târziu, el a jucat patru runde pentru a câștiga Open Championship la St Andrews cu opt lovituri și a devenit cel mai tânăr jucător care a finalizat un Grand Slam în carieră.

În luna august a acelui an, Woods și-a apărat cu succes titlul de campionat american PGA în urma unui play-off cu Bob May la Valhalla, iar în aprilie următoare, a doua victorie la Masters l-a făcut singurul jucător care deține toate cele patru titluri majore în același timp. În 2000 a devenit cel mai tânăr jucător care a încheiat un Grand Slam în carieră și singurul jucător care deține toate cele patru titluri majore în același timp.

Dar succesul său nu a venit fără propriile necazuri

Tiger Woods a fost cândva cel mai faimos sportiv din întreaga lume. Se bucura de o ascensiune meteorică până la statutul de vedetă, dar căderea lui din grație a fost la fel de spectaculoasă.

Cea mai mare influență asupra carierei lui Woods a a avut-o tatăl său, Earl Woods, un locotenent colonel al armatei americane în retragere care și-a numit fiul, Eldrick, dar i-a dat porecla Tiger după un soldat vietnamez cu care se împrietenise în timpul războiului. Surse apropiate vedetei spun că moartea lui Earl în 2006 a fost un punct de cotitură pentru Tiger Woods.

După un concediu de nouă săptămâni, Woods a revenit în US Open și, în mod surprinzător, a ratat calificarea într-un turneu major pentru prima dată.

Departe de terenul de golf, Woods a început să facă excursii regulate la Las Vegas, unde era răsfățat de public. Tiffany Masters, o fostă gazdă VIP din Vegas, a povestit că i-a spus lui Woods: „Tu ești ca un prinț, ești liber să faci orice vrei.”

În Vegas, Woods petrecea cu legendele baschetului Michael Jordan și Charles Barkley care erau înconjurați de femei frumoase. Un documentar HBO despre viața lui Woods, numit Tiger, susține că Woods obișnuia să comande până la 10 prostituate odată în timpul petrecerilor sălbatice din Las Vegas. Distracția îl costa 100.000 de dolari sau mai mult pentru weekend. O fostă escortă care a participat a spus că Woods juca diverse roluri și a tratat prostituatele ca pe niște „marionete”.

Divorțul de 100 milioane dolari

În timpul unei explicații chinuitoare televizate în februarie 2010, Woods a dezvăluit că a suferit 45 de zile de „terapie primind îndrumări pentru problemele cu care mă confrunt”. Woods s-a despărțit de soția Elin în 2010. În urma dezvăluirilor despre infidelitățile sale, Woods a revenit la acțiune în Masters și a trebuit să suporte o admonestare publică din partea președintelui Augusta National, Billy Payne. „Ne-a dezamăgit pe noi toți și, mai important, pe copiii noștri și pe nepoții noștri. Eroul nostru nu a fost la înălțimea așteptărilor”, a spus Payne.

Amanta lui Tiger, Uchitel, a fost cea care a pus capăt mariajului acestuia. Relația lor a devenit publică după ce Woods a invitat-o la Australian Masters în 2009. Nordegren, cu care avea doi copii mici, a divorțat de el pentru o sumă de 100 de milioane de dolari. Uchitel spune: „Regret că a fost căsătorit și regret greșelile pe care le-am făcut, dar oamenii au venit la mine de parcă ar fi vrut să mă învinovățească pentru faptul că un bărbat căsătorit și-a înșelat soția, de parcă aș fi fost singura responsabilă pentru acțiunile sale .”

Uchitel a fost prima dintre cele peste o 20 de femei care au fost identificate drept amante ale lui Woods în 2009, ceea ce a dus la decăderea sa din vârful ierarhiei golfului. Până atunci imaginea lui Woods fusese curată și câștigase sute de milioane de dolari din sponsorizări, inclusiv Nike și American Express.

Și – deși a câștigat de cinci ori în 2013 pentru a reveni la numărul unu mondial – a început doar 24 de turnee în următorii patru ani, deoarece durerea cauzată de o leziune la spate l-a forțat să se retragă complet din evenimente.

Revenirea lui Tiger Woods. Cine este Tiger Woods

Operația la coloana vertebrale din 2017 a fost ultima aruncare de zaruri care i-a salvat cariera de golf. Operația s-a dovedit reușită, deși Woods a mai avut probleme când era vreme rece și era forțat să joace mai mult de 18 găuri într-o zi.

Dar la doar câteva săptămâni după operația sa la coloană vertebrală, Woods comis-o din nou când a fost arestat pentru un conducerea unui vehicul sub infleunața unor substanțe interzise în Palm Beach. Woods a fost găsit adormit la volanul mașinii sale și ulterior a pledat vinovat de conducere imprudentă. S-a constatat că Woods avea la momentul respectiv cinci medicamente eliberate pe bază de rețetă și a primit o pedeapsă de 11 luni în probă. În timpul revenirii sale din noiembrie 2017, Woods a dezvăluit durerea care-l măcina: „Sunt în pat de vreo doi ani și nu am reușit să mai fac multe lucruri”, a spus Woods.

Dar povestea revenirii lui a fost completă în 2019, când Woods a reușit să câștige al 15-lea titlu major. A fost a cincea sa jachetă verde în 83 Masters.

Realizarea i-a adus apreciere americanilor, iar președintele Trump i-a acordat Medalia Prezidențială a Libertății pe 6 mai 2019, Casa Albă salutând pe Woods ca pe un „simbol global al excelenței americane”.

Cine este Tiger Woods a apărut prima dată pe evz.ro