Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine este românca împușcată în Italia. Noi amănunte despre crima pasională
Cine este românca împușcată în Italia. Noi amănunte despre crima pasională

Cine este românca împușcată în Italia. Noi amănunte despre crima pasională

Românca împușcată de un Italian în parcarea unui supermarket din orașul Cuneo (Piemont) se numea Mihaela Apostolidis (foto) și era originară din bucurești. Ea locuia de mai multă vreme în localitatea Saluzzo și lucra în cluburile de noapte din zonă. Cel care a împușcat-o, Francesco Borgheresi, un militar din Florența, a mărturisit că avea o relație cu Mihaela și a ucis-o din gelozie.

Vineri după amiaza, în jurul orei locale 16.45, polițiștii au găsit cadavrul femeii pe scaunul din dreapta al unui autoturism Fiat Panda. Lângă mașină, polițiștii l-au găsit pe Francesco Borgheresi, în vârstă de 42 de ani, un militar italian originar din Florența, dar cu domiciliul în Pinerolo. Potrivit publicației La Stampa bărbatul a sunat la 112 și a așteptat sosirea agenților de poliție.

„Am omorât o femeie – ar fi mărturisit el la telefon, conform rotalianul.com – veniți să mă luați, nu voi opune rezistență”.

Borgheresi a tras patru focuri de armă, dintre care trei au lovit-o pe Mihaela în piept, provocându-i decesul, iar unul l-a rănit pe el la mâna stângă.

După ce a fost operat pentru extragerea glonțului, italianul a fost interogat și a confirmat că a ucis-o pe Mihaela Apostolides.

Victima lucra ca ospătar

Mihaela Apostolidis se afla în Italia de aproximativ 15 ani, a declarat proprietarul localului unde lucra românca, ca ospătar, conform rotalianul.com.

„Era o fată nemaipomenită, nu-mi vine să cred că militarul ăla a omorât-o”; „Lucra aici ocazional, câteva zile pe săptămână”; „Trăia de cel puțin 15 ani în Italia și știu că mai întâi a lucrat în alte cluburi de noapte, în Cuneo și apoi în Verzuolo. Era o fată extraordinară, moartea ei e o tragedie imensă pentru cine o cunoștea”, a povestit, angajatorul, conform sursei citate.

El a spus că îl știa pe militarul care a împușcat-o, doar din vedere, pentru că l-a văzut de câteva ori în restaurantul său: „Pe el îl cunoșteam din vedere, a venit de câteva ori în localul meu. Mihaela mi-a mărturisit odată că îl cunoscuse pe când lucra în celălalt restaurant, la Verzuolo. În această perioadă de urgență sanitară, în timpul căreia restaurantul a fost închis, m-a întrebat dacă poate rămâne într-un apartament pe care îl am deasupra restaurantului, așa că de la începutul lunii martie a locuit acolo. Biata Mihaela, încă nu-mi vine să cred că i s-a întâmplat.”

Membru al unei comunități controversate

Militarul Francesco Borgheresi s-a născut în anul 1978, în cadrul unei comunități controversate, „Il Forteto”, formată din 33 de persoane, izolată de restul lumii. Aceasta propunea un nou stil de viață în care heterosexualitatea era percepută ca o eroare, iar homosexualitatea era văzută drept un act „iubirii pure”.

Membrii ei propovăduiau viața în comun, astfel că, în timp, „Il Forteto” s-a transformat într-un centru de primire a minorilor aflați în dificultate, cu un trecut familial dificil, cu dizabilități fizice și psihice sau care fuseseră abuzați sexual.

Ulterior, chiar fondatorii Rodolfo Fiesoli și Luigi Goffredi au fost arestați și condamnați definitiv în 1985 pentru violențe și abuzuri împotriva minorilor.