Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine este jucătorul care A REFUZAT o OFERTĂ URIAȘĂ din China: „Joci fotbal pentru că îţi place sau pentru bani?”
Cine este jucătorul care A REFUZAT o OFERTĂ URIAȘĂ din China: „Joci fotbal pentru că îţi place sau pentru bani?”

Cine este jucătorul care A REFUZAT o OFERTĂ URIAȘĂ din China: „Joci fotbal pentru că îţi place sau pentru bani?”

Yaya Toure (33 de ani), mijocașul formației Manchester City, a spus pas unei oferte tentante venite din China. Motivul ivorianului referindu-se stric la plăcerea de a juca fotbal, și nu la partea financiară.

China a devenit o destinație profitabilă pentru unii dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Totuși, unul dintre aceștia a avut tăria de a rezista tentației financiare și a ales să rămână în Premier League, la Manchester City. Yaya Toure a afirmat că a refuzat din partea chinezilor un salariu săptămânal de 430.000 de lire sterline, deoarece nu ar fi ferict în fotbalul asiatic. „Mereu am spus că dacă mă duc în China aş fi foarte nefericit acolo. Joci fotbal pentru că îţi place sau pentru bani? Care este scopul? Eu joc din plăcere. Îmi place să-mi ajut coechipierii şi să joc contra celor mai buni”, a mărturisit Toure.

Mai mult, Yaya Toure a spus că vrea să-și încheie cariera în Anglia: „Ia uitaţi-vă la prietenul meu Zlatan Ibrahimovic. Are 35 de ani şi poate va mai juca încă trei ani…El are mentalitate asemănătoare cu a mea. Este un mare jucător, un campion care iubeşte fotbalul. Acesta este pe primul loc. Tot ce vine apoi este un bonus. Poţi avea noroc şi poţi juca pentru un club mare şi să câştigi mulţi bani. Dar cei care merg în China…nu-mi place asta”.