Evenimentul Zilei > Justitie > Cine este denunţătorul lui Ludovic Orban şi care au fost motivele ascunse pentru care a colabroat cu anchetatorii
Cine este denunţătorul lui Ludovic Orban şi care au fost motivele ascunse pentru care a colabroat cu anchetatorii

Cine este denunţătorul lui Ludovic Orban şi care au fost motivele ascunse pentru care a colabroat cu anchetatorii

Potrivit unor surse judiciare, Tiberiu Urdăreanu i-a denunţat la DNA pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei şi pe Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, la acea vreme. Urdăreanu a denunţat pentru a-şi uşura situaţia judiciară în dosarul pe care el însuşi îl are pe rolul instanţelor, cel în care este acuzat de DNA că i-a dat mită primarului din Iaşi, Gheorghe Nechita, pentru implementarea de către UTI a sistemului de management al traficului din Iaşi.

Practic, Urdăreanu “a făcut 19-le (articolul din lege)“, cum se spune în jargonul juriştilor, adică a colaborat cu anchetatorii ca să îşi reducă pedeapsa la jumătate. Deşi este amic cu Orban, Urdăreanu ar fi fost nevoit să apeleze la strategia denunţului pentru a-şi salva propria piele.

În cazul lui Orban, Urdăreanu s-ar fi dus la DNA cu înregistrări ale unor convorbiri cu Ludovic Orban în care acesta îi spunea că are nevoie de 50.000 de euro ca să îi dea lui Sorin Oancea şi Cozmin Guşă. Orban voia să îşi asigure prezenţa în studiourile celor două televiziuni de ştiri pe perioada campaniei şi pre-campaniei electorale.

Mai multe detalii puteţi citi în romaniacurata.ro

Tiberiu Urdăreanu, în vârstă de 62 de ani, este patronul grupului de firme UTI, care a câştigat anul trecut, printre altele, contracte cu Metrorex, pentru informatizarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi pentru modernizarea aeroportului din Bacău.. Este fiul generalului Tiberiu S. Urdăreanu, fost şef al Comandamentului de Tancuri şi Auto în vremea comunismului.