Evenimentul Zilei > International > Cine este Bloodymir. Imagini ŞOCANTE în presă
Cine este Bloodymir. Imagini ŞOCANTE în presă

Cine este Bloodymir. Imagini ŞOCANTE în presă

Liderul de la Kremlin este înfăţişat de cele mai importante publicaţii din lume drept responsabilul moral pentru doborârea aeronavei malaeziene.

Revistele din fostele ţări comuniste îl înfăţişează în cele mai sumbre ipostaze.
Spre exemplu, pe coperta unei publicaţii poloneze, Vladimir Putin este desenat murdar de sânge la gură şi numit Bloodymir („bloody”-„sângeros”).

Cu colţi

Tot o publicaţie poloneză îl prezintă pe preşedintele rus cu colţi de vampir şi îl numeşte Vladimir Groznîi (joc de cuvinte ce aminteşte de Ivan cel Groaznic. Groznîi este capitala Ceceniei, republică rusă cu ambiţii separatiste împotriva căreia Vladimir Putin a dus un război sângeros după ce a venit la putere).
„Seria” a fost deschisă de Time, pe a cărei copertă apare pe un fundal roşu „Ţarul de la Kremlin”, a cărui umbră se întinde sub forma unui avion.
The Economist sugerează în coperta sa că liderul de la Kremlin este un uriaş păianjen care ţese o „Reţea de minciuni", iar pe coperta revistei germane News, Vladimir Putin este asemănat cu personajul negativ Joker din filmul Batman, publicaţia titrând cu litere mari „Duşmanul lumii”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.