Evenimentul Zilei > Politica > Cine CÂȘTIGĂ alegerile PREZIDENȚIALE? Un nume GREU DIN ROMÂNIA vine cu noi DEZVĂLUIRI
Cine CÂȘTIGĂ alegerile PREZIDENȚIALE? Un nume GREU DIN ROMÂNIA vine cu noi DEZVĂLUIRI

Cine CÂȘTIGĂ alegerile PREZIDENȚIALE? Un nume GREU DIN ROMÂNIA vine cu noi DEZVĂLUIRI

Dan Voiculescu, un om de afaceri din România, este de părere că politicianul care va prezenta un proiect de țară clar va câștiga alegerile prezidențiale.

Omul de afaceri Dan Voiculescu susține că politicienii actuali s-au întors după festivitatea din 24 ianuarie la „nesfârșitele răfuieli” fără ca România să aibă un proiect de țară clar, iar cel care îl va propune într-o formă credibilă va câștiga alegerile prezidențiale.

„Un an electoral, o țară fără proiect. După ce s-au stins ecourile festivităților din 24 ianuarie, clasa politică s-a întors, cu mici excepții, la nesfârșitele răfuieli în care își consumă energiile și bruma de resurse (la fel cum s-a întâmplat și după 1 decembrie). Din păcate pentru noi, trăim într-o țară fără proiect. În lipsa unei direcții clare, batem pasul pe loc sau, mai grav, dârâmăm ceea ce s-a construit înaintea noastră. Față de 1859 și 1918, România din 2019 nu mai este nici „Unită”, nici „Mare”.

În actuala configurație constituțională, Președintele României este primul care are responsabilitatea de a propune un obiectiv național major, explicit asumat.

Cu toate realizările și neîmplinirile lor, președinții Iliescu și Constantinescu au avut o prioritate strategică: integrarea în NATO și în Uniunea Europeană. Însă, după instaurarea regimului Băsescu, instituția prezidențială – redusă în limitele unei personalități cu veleități mari și posibilități reduse – și-a pierdut anvergura, irosindu-se exclusiv în mize minore. Până în prezent, nici Klaus Iohannis nu a reușit să inițieze un proiect major. Deși târziu, fostul primar al Sibiului încă mai are timp să propună o miză națională strategică. În lipsa acesteia, vom continua să tragem fiecare în altă direcție.

Pentru a evita acest deznodământ, anul 2019 trebuie să ne aducă un nou proiect de țară. Am convingerea că cine va reuși să îl propună (credibil și consistent), va câștiga alegerile prezidențiale din toamnă”, a precizat Dan Voiculescu pe blogul său personal.