Evenimentul Zilei > International > Cine ar fi crezut? Momentul în care coronavirusul a îngenunchiat Italia. Declarații-șoc

Cine ar fi crezut? Momentul în care coronavirusul a îngenunchiat Italia. Declarații-șoc

Medicul italian Francesco Le Foche este de părere că meciul dintre Atalanta și Valencia din optimile competiției este pricipalul motiv pentru care coronavirusul s-a răspândit atât de repede în Lombardia.

Meciul s-a jucat pe data de 19 februarie la Milano, cu 45.000 de oameni în tribune, fiind câștigat de italieni cu scor 4-1.

Italia este cea mai afectată țară din Europ, iar „punctul zero” al epidemiei este în regiunea Lombardia. Medicul Francesco Le Foche, consider că factorii răspândirii virusului este partida dintre Atalanta și Valencia din optimile Ligii Campionilor

„La Bergamo, mai mulţi factori au acţionat şi au ajutat la răspândirea virusului. Unul dintre ei ar fi faptul că zona Bergamo este foarte activă din punct de vedere economic şi oamenii au o cultură puternică a muncii. Acest lucru i-a făcut să neglijeze eventuale stări de rău.

Un alt factor ar putea fi reprezentat de meciul de fotbal: Atalanta-Valencia ar fi putut favoriza răspândirea virală. Să joci acel meci cu porţile deschise a fost o nebunie. Sunt sceptic că ne putem reveni în iunie, virusul va continua să se răspândească chiar până la sfârşitul anului”, a declarat Le Foche, pentru Corriere dello Sport.