Cinci produse de protecție solară, retrase de pe piață. Conțin o substanță care poate declanșa cancerul

Cinci produse de protecție solară, retrase de pe piață. Conțin o substanță care poate declanșa cancerul

Compania Johnson & Johnson a anunțat că retrage de pe piață cinci dintre produsele sale de protecție solară, după ce s-a constatat că unele probe conțin niveluri scăzute de benzen.

Nu se știe, deocamdată, cât de mare este pericolul la care au fost expuși clienții Johnson & Johnson. Compania a anunțat că a descoperit niveluri scăzute de benzen în mai multe loturi ale produselor sale.

E vorba de protecția solară Aveeno Protect + Refresh și cele patru versiuni ale produsului de protecție solară Neutrogena: Beach Defense, CoolDry Sport, Invisible Daily Defense și UltraSheer.

Toate produsele contaminate au fost retrase de pe piață

Au fost retrase de la vânzare toate produsele care poartă aceste denumiri, indiferent de cantitatea de substanță activă pe care o conțineau sau de factorul de protecție solară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanții companiei Johnson & Johnson au declarat că benzenul a fost descoperit în urma testelor efectuate de companie și de un laborator independent. În acest moment s-a deschis o anchetă pentru a se afla cum a ajuns această substanță periculoasă în produsele amintite. Compania i-a îndemnat pe clienți să înceteze imediat să mai folosească aceste produse și a anunțat că le va returna integral banii celor care vor solicita acest lucru.

Clienții au fost sfătuiți, de asemenea, să nu intre în panică.

Într-un comunicat dat publicității, compania Johnson & Johnson afirmă că „utilizarea acestor produse nu e de așteptat să provoace consecințe negative asupra sănătății” și susține că a decis în mod voluntar să le retragă de pe piață pentru a elimina mic și cel mairisc. Comunicatul îi sfătuiește pe clienți să folosească o protecție solară alternativă pentru a se proteja de cancerul de piele.

Compania anunță că a notificat Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite cu privire la rechemarea acestor produsede pe piață.

Cât de periculos e benzenul?

Benzenul este un produs chimic foarte inflamabil, utilizat pe scară largă în industrie. Poate provoca cancer numai după o expunere îndelungată la niveluri suficient de ridicate.

De asemenea, poate afecta sistemul imunitar și perturba activitatea la nivel celular, potrivit Centrului SUA pentru Control și Prevenire a Bolilor.

Simptomele variază de la amețeli și bătăi neregulate ale inimii la convulsii și, la niveluri foarte ridicate, chiar moarte, scriu jurnalișii de la abcnews.go.com.