Evenimentul Zilei > International > Cinci morţi într-un ATENTAT SINUCIGAŞ ce a vizat armata afgană
Cinci morţi într-un ATENTAT SINUCIGAŞ ce a vizat armata afgană

Cinci morţi într-un ATENTAT SINUCIGAŞ ce a vizat armata afgană

Un atentat sinucigaş vizând un autocar al armatei afgane a ucis cinci ofiţeri şi a rănite alte nouă persoane, dintre care patru militari, miercuri la Kabul, relatează France Presse, citând Ministerul de Interne.

”Ministerul de Interne condamnă cu fermitate atentatul sinucigaş comis împotriva unui autovehicul ANA (armata naţionlă afgană) la Kabul ce s-a soldat cu uciderea a cinci membri ANA, rănirea a altor patru membri ANA şi a cinci civili”, a scris Sedik Sedikki, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, pe contul său de Twitter.

Chestionat de AFP, Sedikki a precizat că victimele au fost cinci ofiţeri ai armatei afgane care se deplasau la bordul unui autocar al în vestul capitalei. Atacul a avut loc în jurul orei locale 07:00 (02:30 GMT) conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul Zahir Azimi, care a confirmat atacul pe contul său de Twitter.

Precedentul atentat sinucigaş de la Kabul a avut loc la 7 iunie, când două explozii au lovit convoiului candidatului prezidenţial Abdullah Abdullah, provocânt moartea a 12 persoane, printre care şi mai mulţi membri ai echipei acestuia.