Un singur participant la festival a cheltuit în medie peste 500 de euro. O parte din încasările făcute de organizatori vor merge la comunitate, inclusiv pentru un spital.

Restaurantele şi cafenelele din perimetrul Untold au vândut într-o zi de festival cât într-o lună întreagă. La capitolul mâncare, clătitele au fost vedetele festivalului.

În privinţa băuturilor, pe primul loc a fost cafeaua.

„Am vândut undeva la 9000 de produse în cele patru zile. Peste 40 de oameni am avut în stand, la vânzare”, spune Bogdan Ciocian, managerul unei cafenele.

Un participant a cheltuit, în medie, peste 500 de euro în cele patru zile de Untold. Dar bugetul a fost de fapt mult mai mare, dacă socotim şi banii daţi pe ţinutele cumpărate special pentru festival.

Mulţi bani s-au dus şi pe cazare. Hotelierii şi oamenii care şi-au închiriat apartamentele au avut doar de câştigat pentru că în unele cazuri preţurile au fost şi duble.

„Am avut ocupat hotelul 99% la sută, putem spune că ni s-a dublat profitul în această perioadă, ajungând la 250 de euro pe camera pe noapte. Cea mai scumpă cameră a fost penthouse-ul unde camera pe noapte s-a închiriat cu 2000 de euro”, a spus Iuliana Poca, sales manager al unui hotel.

Pentru companiile aeriene din Cluj, luna iulie a fost cea mai aglomerată, dar şi foarte profitabilă. Jumătate dintre biletele de avion au fost rezervate în ultimul moment, aşa că preţul a ajuns şi la 400 de euro de persoană.

Pe lângă invesţiile în Parcul Central şi Cluj Arena, organizatorii vor echipa un spital de copii cu 40 de aparate de aer condiţionat. În total este vorba de 1,5 milioane de lei.

„Pe lângă beneficiile de imagine, şi cei 45 de milioane de euro bani care rămân în comunitate, ne dorim să facem parte din comunitate şi după ce festivalul se încheie. Am început lucrări de înfrumuseţare a parcului central, a stadionului. Investiţia în plan fiind de 1,3 milioane de lei”, Edy Chereji, director de markteing şi comunicare UNTOLD.

Organizatorii au investit 16 milioane de euro în ediţia aniversară Untold. Cel mai mult au costat onorariile artiştilor. Un DJ cunoscut a primit până la 400.000 de euro, iar un artist precum Robbie William, peste 700.000 de euro.

Cea de-a 5- a ediţie a festivalului UNTOLD a avut loc în perioada 1-4 august 2019, şi a adus peste 200 de artişti, dintre care cei mai aşteptaţi au fost Robbie Williams, Armin van Buuren, Martin Garrix, Dimitri Vegas&Like Mike, Steve Aoki. Fanii festivalului se pot înregistra deja pe untold.com, pentru a fi primii care vor putea cumpăra abonamente la preţ special pentru ediţia din anul 2020.