Evenimentul Zilei > Monden > Doliu la Hollywood. A murit o mare stea. Filmele sale au marcat geranții întregi
Doliu la Hollywood. A murit o mare stea. Filmele sale au marcat geranții întregi

Doliu la Hollywood. A murit o mare stea. Filmele sale au marcat geranții întregi

Este doliu în lumea filmului! Vineri, cunoscutul actor canadian Christopher Plummer a murit. Acesta avea 91 de ani.

Vineri, cunoscutul actor canadian Christopher Plummer a murit la vârsta de 91 de ani, relatează AFP şi Reuters.

„Chris a fost un om extraordinar care și-a iubit profund și și-a respectat profesia cu mari maniere de modă veche, umor care se deprecia și muzica cuvintelor. A fost o comoară națională care și-a savurat profund rădăcinile canadiene.

Prin arta și umanitatea sa, el ne-a atins toate inimile și viața sa legendară va rezista pentru toate generațiile viitoare. El va fi pentru totdeauna alături de noi ”, a declarat Lou Pitt, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi.

Christopher Plummer va rămâne în istorie pentru rolul Căpitanului Von Trapp din Sunetul muzicii.

Și-a început carieră profesională la Montreal, orașul sau natal. După debutul scenic la New York, în 1954, a continuat prin juca în numeroase producții. A fost unul dintre actorii principali ai Teatrului Național din Anglia, ai Royal Shakespeare Company.

Cele mai recente roluri de succes ale lui Plummer sunt reprezentate de cel al jurnalistului TV.

Christopher Plummer a murit. A avut o carieră impresionantă

În afară de numeroase distincții primite în Marea Britanie, SUA, Austria și Canada, Plummer a mai câștigat două premii Tony, două premii Emmy, premiul Evening Standard, premiul Genie și multe alte nominalizări. A fost numit „doctor în arte” de către școala Julliard din New York, iar în 1968 a primit din partea reginei Elisabeta a Marii Britanii, titlul de cavaler al Ordinului Canadian, cel mai înalt titlu de onoare al acestei țări. În noiembrie 2001, a primit prestigiosul premiu Fovernor General’s Award pentru întreagă activitate în domeniul artelor.

În anul 2012, Christopher Plummer a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru prestația din filmul „Beginners”.

„Eşti cu câţiva ani mai mare decât mine. Unde ai fost până acum, dragul meu?. De când am iesit din pântecele mamei mi-am exersat discursul de primire a unui Oscar. Din fericire pentru voi, l-am uitat”, a spus atunci actorul.

Din căsătoria cu Tammy Grimes are o fiică, Amanda Plummer, născută la New York, în 1957, care este actriță.