Chiţoiu: rambursările pe POS CCE ar putea fi întrerupte

Chiţoiu: rambursările pe POS CCE ar putea fi întrerupte

Comisia Europeană ar putea să întrerupă pentru o perioadă rambursările în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, în urma deficienţelor constatate de auditul efectuat la nivelul Ministerului Economiei şi Autorităţii de management, a declarat ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu, citat de Agerpres.

"Este posibil ca CE să întrerupă pentru o perioadă cererile de rambursare din cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, în urma deficienţelor constatate de auditul efectuat la nivelul Ministerului Economiei şi autorităţii de management a POS CCE. Sperăm ca prin măsurile de îmbunătăţire termenul de întrerupere să fie cât mai scurt", a afirmat Daniel Chiţoiu.

Potrivit oficialului MECMA, pe parcursul mandatului său au fost semnate 52 de contracte în cadrul POS CCE, în valoare de 457 milioane euro şi au fost solicitate şi s-au rambursat 34 milioane euro, pentru 244 cereri de rambursare.

"Raportul a fost realizat şi pentru 2009 - 2011. Sunt necesare îmbunătăţiri substanţiale la nivelul Autorităţii de management. Raportul a fost prezentat conducerii MECMA şi Autorităţii de management, dar îmbunătăţirile nu au fost duse la îndeplinire. De când am preluat conducerea ministerului, prin secretarul de stat şi prin noile persoane nominalizate să coordoneze am reuşit să luăm o serie de măsuri legate de crearea unei structuri de verificare a achiziţiilor publice", a afirmat Chiţoiu.

Ne puteți urmări și pe Google News