Evenimentul ZileiActualitateChina pregătește războiul cu SUA. Rachetele invizibile au băgat spaima în Pentagon

China pregătește războiul cu SUA. Rachetele invizibile au băgat spaima în Pentagon

China pregătește războiul cu SUA. Rachetele invizibile au băgat spaima în Pentagon
În vreme ce Statele Unite ale Americii sunt în pragul răzbiului civil, China se pregătește, până în cele mai mici detalii pentru un război pe viață și pe moarte care să-i asigure supremația mondială.

Ultima invenție a chinezilor e menită să îngreuneze misiunea sateliților-spioni ai SUA în ceea ce privește identificarea rachetelor hipersonice. Astfel, utilajele chinezești care transportă, ridică în poziție de tragere și lasează rachetele hipersonice (TEL – transporter erector launcher) au fost dotate cu un camuflaj care face rachetele aproape invizibile.


Revoluție în testarea Covid-19. Britanicii dau mare lovitură în lupta cu pandemia!


Este vorba de utilajul de transport-ridicare-lansare (TEL) care utilizează rachetele hipersonice DF-17, potrivit ziarului chinezesc de stat Global Times. TEL este un vehicul cu ​​un motor principal integrat (cap tractor) care poate transporta, ridica în poziție de tragere racheta DF-17 pentru a o lansa ulterior.

Rachetele sunt transportate într-o cochilie care le face invizibile

TEL-ul modernizat a fost văzut într-un film de propagandă dedicat sărbătoririi înființării Armatei de Eliberare a Poporului (PLA) Rocket Force care a fost postat săptămâna trecută pe site-ul chinez 81.cn.

În filmuleț se poate vedea că transportorul cară o rachetă hipersonică învelită într-un fel de cochilie în timp ce traversează o zonă deșertică.


Consecințele Brexit: Bătaie pe cine iese mai repede din UE? Sondaj: Cinci state i-ar putea urma pe britanici


Site-ul de știri eastday.com din Shanghai susține că noul TEL este o versiune modenizată special pentru transportul și lansarea rachettelor DF-17.Armata de Eliberare a Poporului, denumirea oficială a armatei chineze, a prezentat prima oară rachetele DF-17 în timpul unei parade militare la sfârșitul anului 2019. La acea vreme, TEL-ul care transporta rachetele nu era dotat cu noul camuflaj

Noile rachete chinezești au fost deja desfășurate în provinciile Fujian și Zhejiang, ca să poată lovi Taiwanul. Și măsurile defensive din regiune arată că Beijingul ia în calcul posibilitatea unei invazii asupra teritoriului său national, notează site-ul chinezesc Global News.

Cu o rază de acţiune de 14.000 de kilometri, care poate atinge orice punct în Statele Unite, rachetele DF pot fi încărcată cu mai multe focoase nucleare – de la trei la zece.

Atuul acestor rachete este faptul cpot fi transporatte oriunde în ţară, spre deosebire de precedenta generaţie de rachete balistice nucleare, care puteau fi lansate numai dintr-un siloz fix.

“OZN-ul albastru” a băgat groaza în Hawaii. Poliția anchetează incidentul șocant

 


Accesează: