Evenimentul Zilei > International > China. Un nou focar a difuzat Covid-19 în cinci regiuni
China. Un nou focar a difuzat Covid-19 în cinci regiuni

China. Un nou focar a difuzat Covid-19 în cinci regiuni

Purtători ai virusului SARS-CoV-2 provenind dintr-un focal din nord-estul Chinei au răspândit infecția în cinci provincii, inclusiv în capitala Beijing, au declarat, marți, autoritățile.

Au trecut câteva luni de când țara asiatică, unde virusul a fost depistat la sfârșitul anului 2019, a reușit în mare parte să îngrădească epidemia prin purtarea de măști, măsuri de izolare și urmărire a contacților.

Nici un deces nu a fost înregistrat oficial de la mijlocul lunii mai.

Dar în ultimele luni, mici focare de infecție în diferite părți ale țării au stârnit în mod regulat îngrijorare. China a raportat marți 68 de noi pacienți infectați în 24 de ore – cea mai mare creștere zilnică de la mijlocul lunii aprilie.

Printre aceștia, 57 au fost identificați în regiunea Xinjiang (nord-vest). Un focar de cazuri a afectat capitala regiunii, Urumqi, de câteva zile, unde milioane de locuitori sunt pe cale a fi testați.

Șase noi pacienți au fost de asemenea înregistrați în Dalian, un oraș port din provincia Liaoning (nord-est). Săptămâna trecută a fost observat un focar la o fabrică locală de prelucrare a fructelor de mare.

Orașul de 6 milioane de oameni este unul dintre cele două orașe gazdă pentru campionatul chinez de fotbal, care tocmai se vas relua în acest weekend.

Cu cazurile suplimentare anunțate marți, acum are un total de 44 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Sursă de îngrijorare: focarul a contribuit la răspândirea virusului în cinci provincii, inclusiv Fujian, situată la peste 1.200 km distanță, au declarat marți autoritățile medicale.

Izbucnirea de cazuri în Dalian are, de asemenea, repercusiuni pentru Beijing. Un nou pacient cu Covid-19, legat de un purtător asimptomatic din orașul port, a fost anunțat marți.

Acesta este primul caz local înregistrat în Capitală de când un focar de epidemie a fost oprit acolo la începutul lunii iulie.

În fața pericolului, autoritățile din Dalian au anunțat duminică un screening masiv al locuitorilor, Autoritățile au spus luni că au fost deja făcute deja 1,68 milioane de prelevări.

Situația rămâne în mare măsură sub control la nivel național, cu doar 391 de pacienți tratați în ansamblul țării, a indicat  ministerul Sănătății.

Oficial, numărul total al deceselor de la debutul epidemiei rămâne la 4634.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: