Noul elicopter, de tip Z-19E, este versiunea pentru export a elicopterului de atac chinez Z-19 și a fost dezvoltat de compania „Harbin Aircraft Industrial Corporation”.

Elicopterul poate îndeplini misiuni de atac în sprijinul trupelor terestre incluzând distrugerea mijloacelor de luptă blindate, și a fortificațiilor inamice.

Armamentul standard este compus dintr-un tun de 23 mm iar Z-19E poate fi echipat cu rachete aer-aer de tip TY-90 (TianYan-90) cu rază scurtă de acțiune.

Aeronava este concepută să efectueze de asemenea și misiuni de recunoaștere.

Spre deosebire de versiunea sa de bază, noul elicopter încorporează sisteme de avionică de ultimă oră și un sistem de ultimă generație de control al zborului. De asemenea, vor mai fi adaugate un sistem securizat de comunicații, noi sisteme de protecție antirachetă și de protecție balistică pentru echipaj.

Aeronava are o lungime de 12 metri și o înălțime aproximativă de 4 metri.Greutatea totală maximă este de 4500 kg iar greutatea totală minimă este de 2350 kg.

În plus, producătorul acestui nou tip de elicopeter, Harbin Aircraft Manufacturing Corporation (HAMC), a anunțat că Z-19E beneficiează de tehnologie „stealth”, având semnături radar şi termice diminuate.