Evenimentul Zilei > Social > China și Rusia vor să stăpânească Luna. Construiesc o bază militară
China și Rusia vor să stăpânească Luna. Construiesc o bază militară

China și Rusia vor să stăpânească Luna. Construiesc o bază militară

O știre care a bulversat axa Londra-Washington.

China Rusia LunaChina și Rusia și-au dezvăluit planurile de a înființa o nouă stație comună de cercetare pe Lună, după ce Marea Britanie a fost avertizată că ar trebui să analizeze serios modul în care se protejează în spațiu. Anterior, SUA anunțase că este îngrijorată de expansiunea Chinei și Rusiei în Spațiu.

Beijing a anunțat marți că a semnat un memorandum cu Moscova pentru crearea unei proiect internațional comun: Stația de cercetare lunară (ILRS). Într-o declarație emisă de China National Space Administration (CNSA) se spune: „În scopul creării ILRS, China și Rusia își vor folosi experiența în știința spațială, cercetarea și dezvoltarea și utilizarea echipamentelor și tehnologiei spațiale pentru a formula împreună o foaie de parcurs pentru construirea ILRS și realizarea unei strânse colaborări în planificarea, demonstrarea, proiectarea, dezvoltarea, implementarea și funcționarea ILRS, inclusiv promovarea proiectului către comunitățile spațiale internaționale. China și Rusia s-au angajat să coopereze în domeniile tehnologiei spațiale, științei și aplicațiilor.”

Documentul a fost semnat de Zhang Kejian, administratorul CNSA, și de Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale rusești Roscosmos. Comunicatul nu a menționat și o dată de finalizare a construcției stației lunare. Proiectul a fost descris ca o „bază de experimente științifice cu capacitatea de operare autonomă pe termen lung”. Stația va servi ca bază pentru desfășurarea „activităților de cercetare științifică, cum ar fi explorarea și utilizarea spațiului lunar, observarea, experimentul științific de bază și verificarea tehnică”, potrivit declarației.

Săptămâna trecută, înainte de anunțul de marți, Marea Britanie a fost îndemnată să-și „dubleze eforturile” pentru a-și proteja interesele în spațiu, ca urmare a ofensivei începută de China și Rusia. Dr. Rob Johnson, directorul Oxford Changing Character of War Center, a declarat că SUA și Marea Britanie ar trebui să înțeleagă faptul că „epoca în care se credea că spațiul va rămâne „curat” și „nemilitarizat ca Arctica” a trecut deja…

Proeictul spațial China-Rusia ascunde de fapt un plan mult mai ambițios. Acela de a transforma Luna într-o bază militară cu tehnologie avansată.

Dr. Rob Johnson a declarat marți în fața Comitetului pentru Apărare: „Sper cu adevărat că Marea Britanie își dă seama cât de grav este acest lucru. Ce înseamnă că China are capacitatea de a manevra vehicule spațiale, la fel ca și Rusia? Simplu, la un moment dat ar putea interzice cu ușurință vehiculele spațiale occidentale ”. Dr. Johnson a subliniat că acest lucru ar putea fi realizat „fie prin mijloace electronice, fie prin mijloace fizice”. El a spus: „Ei ar putea continua să-și opereze propriul sistem, punând lumea occidentală într-un dezavantaj militar semnificativ. Aș solicita o dublare a eforturilor din partea Regatului Unit pentru a examina modul în care ne protejăm de spațiu”.

În decembrie, un ofițer de rang înalt din forțele armate americane a declarat că „următorul Pearl Harbor ar putea avea loc în spațiu”.

China Rusia Luna