Evenimentul Zilei > International > China s-a săturat de ”chinezării”. Își face ordine pe piața de armament
China s-a săturat de ”chinezării”. Își face ordine pe piața de armament

China s-a săturat de ”chinezării”. Își face ordine pe piața de armament

Autorităţile din China au decis diminuarea substanțială a pragului de acces pe piață a produselor militare.

Prevederea reiese din Catalogul licențelor pentru cercetarea și producția armamentelor 2018, emis de Administrația Națională pentru Știința, Tehnologia și Industria de Apărarea Națională şi Departamentul pentru Dezvoltarea Echipamentelor al Comisiei Centrale Militare.

În noul catalog sunt cuprinse 285 categorii, între care rachete și rachete purtătoare, cu 62% mai puţin faţă de anul 2015, fiind păstrate numai cele care exercită o influență mare asupra securității strategice a țării și securității publice. Totodată a fost diminuată sfera gestionării licențelor pentru cercetarea și producția de armament.

Sistemul licențelor pentru cercetarea și producția armamentelor din China a fost lansat în 1999, aceasta fiind a cincea revizuire a catalogului.

În altă ordine de idei, peste 10 mii de militari din 93 țări și regiuni s-au înscris la a 7-a ediție a Jocurilor Mondiale Militare, care va avea loc în octombrie 2019 la Wuhan, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale din China, Wu Qian. Primele 10 țări în ce privește numărul de participanți sunt Brazilia, Germania, Franța, Rusia, Statele Unite ale Americii, Kazahstan, Columbia, Coreea de Nord, Qatar și Canada. Pregătirile pentru ediția de anul viitor sunt în plină desfășurare, iar lucrările de construcție a tuturor stadioanelor și sălilor sportive vor fi finalizate până la sfârșitul lunii aprilie 2019, a mai mai spus Wu Qian.