Evenimentul Zilei > International > China are ARMA cu LASER care poate CARBONIZA instantaneu de la un kilomentru distanţă
China are ARMA cu LASER care poate CARBONIZA instantaneu de la un kilomentru distanţă

China are ARMA cu LASER care poate CARBONIZA instantaneu de la un kilomentru distanţă

Potrivit postului South China Morning, armata chineză a dezvoltat modelul ZKZM-500, un laser atât de puternic încât acesta (presupus) poate carboniza instantaneu pielea de la un kilometru distanță. Este (spun ei) capabilă de o mie de fotografii în două secunde într-o singură încărcare a bateriei litiu-ion poate un pic mai mare, ca cea de la iPhone-ul dvs.

Sunteți înfricoșaţi? Ar trebui dacă este adevărat. Numai că există un motiv ca arma să nu poată exista. Fizica este practic imposibilă. În mod realist, numai bateria ar trebui să cântărească câteva sute de kilograme pentru a furniza energia necesară pentru a trage un fascicul laser fierbinte, la un kilometru. Nu numai asta, fasciculul,în sine, ar avea nevoie de ceva timp până sp părăsească arma. Pe măsură ce fasciculul trece prin aer  "căldura"  şi ar arde tot ce este în jurul ei, afirmă TechCrunch.

Arma de asalt ZKZM-500 este definită drept „non-letală”, dar este prevăzută cu un nucleu de energie care, folosit la capacitate maximă, poate provoca o „carbonizare instantă” a pielii.

În doar câteva secunde, „undele invizibile” pot face hainele să „izbucnească în flăcări”, au explicat sursei citate, sub protecția anonimatului, cercetătorii care au lucrat la elaborarea armei.

ZKZM-500 a fost testată pe un poligon al Academiei Chineze de Știință, în provincia Shaanxi.  Dar un ofițer de poliție din Beijing a spus că ar prefera să rămână la metode mai tradiționale de control al mulțimii, cum ar fi gazele lacrimogene, gloanțele din cauciuc sau armele de paralizie electrice.  "Arsura cu laser va lăsa o cicatrice permanentă". El a spus că ar fi o "vedere oribilă" care risca să provoace panică sau să transforme un protest pașnic într-o revoltă, notează bigthink.

Arma cântărește 3 kilograme și poate fi montată pe mașini, nave sau avioane. O dată trecută la producția în masă, noua tehnologie va intra în dotarea forțelor antitero din cadrul poliției chineze.

Arma va putea fi folosită în operațiuni de eliberare a ostaticilor. Razele ei pot trece fără probleme prin zidăria unei clădiri.  ZKZM-500 poate fi utilizată și în misiuni militare sub acoperie care vizează distrugerea de resurse ale inamicului, cum ar fi combustibilul din depozitele bazelor militare.

Pe măsură ce Xi Jinping se agăță de orice mijloace de dezvolatare, nu ar trebui să surprindă pe nimeni care susține că armele futuriste sunt doar pentru nişte băieţi. Nu trebuie tratată cu indiferenţă vestea că există acestă armă, care apare la două săptămâni după ce președintele Trump a anunţat că vrea să dezvolte o "Forța Spațială".