Chifteluțe din legume cu sos de iaurt. Rețeta care îți aduce aromele toamnei în farfurie

Chifteluțe din legume cu sos de iaurt. Rețeta care îți aduce aromele toamnei în farfurie Chifteluțe din legume. Sursa foto: Pixabay

Chifteluțe din legume cu iaurt sunt ușor de preparat, mai ales că este perioada legumelor de toamnă necesare pentru această rețetă,care te va face să nu mai dorești clasicele chiftele din carne.

Chifteluțe din legume cu sos de iaurt

În cazul în care v-ați săturat de carne încercați rețeta recomandată chef Joseph Hadad. Este o mâncare recomandată pentru cină deoarece este foarte ușoară, fiind făcută doar din legume.

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un dovlecel,
  • un morcov,
  • o legătură de mărar tocat
  • două cepe verzi tocate mărunt,
  • 300 g spanac proaspăt,
  • 150 g brânză, de preferat feta,
  • șase ouă ținute la temperatura camerei.

Pui, Chiftele, Mediterian, AlimenteChifteluțe din legume cu sos de iaurt. Sursa foto: Pixabay

Ingredientele pentru sos

Mai aveți nevoie de un vârf de cuțit de nucșoară, sare după gust, dar țineți cont că brânza este sărată, piper negru și ulei pentru prăjit. Așadar, pentru sos aveți nevoie de următoarele:

  • 250 g iaurt, doi căței de usturoi,
  • treilinguri cu ulei de măsline,
  • patru lingurițe cu cimbru verde sau busuioc tocat,
  • sare, piper negru după gust, pepperocino, cine dorește mai iute

Cum se prepară Chifteluțe din legume în sos de iaurt

Mai întâi fierbeți spanacul un minut și jumătate. Scoateți-l și puneți-l în apa rece timp de 3-4 minute. Strecurați bine spanacul apoi îl tocați. Dați pe răzătoarea mare ceapa, morcovul și dovlecelul. Se presară cu sare și se lasă așa vreo 20 de minute pentru a se elimina toată apa și pentru a fi siguri stoarceți excesul de apă din legume cu mâna.

Într-un bol puneți legumele stoarse, brânza sfărâmată, spanacul, ouăle, mărarul, ceapa verde, sarea, piperul, nucșoara și amestecați bine. Puneți ulei în tigaie iar când s-a încins luați cu lingură din amestec și așezați în tigaia încinsă. Când marginile devin aurii, întoarceți pe cealaltă parte. După ce s-au rumenit le așezați pe un șervet de hârtie pentru a absoarbe uleiul. La final amestecați toate ingredientele pentru sos și mâncați cu minunatele chifteluțe din legume. Rețeta recomandată retetesivedete.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News