Simona Ionescu, mesaj tăios după fuga lui Cherecheș. Edilul a ieșit din țară prin Vama Petea

Simona Ionescu, mesaj tăios după fuga lui Cherecheș. Edilul a ieșit din țară prin Vama Petea Cătălin Cherecheș. Sursa foto: Arhiva EVZ

Simona Ionescu, redactor-șef la evz.ro a publicat un mesaj tranșant pe Facebook, vizavi de fuga lui Cătălin Cherecheș. Edilul a ieșit din țară prin Vama Petea.

Simona Ionescu, redactor șef la evz.ro a scris un mesaj tăios pe Facebook, în legătură cu fuga lui Cătălin Cherecheș. Primarul din Baia Mare a ieșit din țară prin Vama Petea, folosind actul de identitate al unei rude.

Cătălin Cherecheș a părăsit țara

„Clasa politică se poate da cu capul de masă. Primarul Cherecheș a ieșit din țară prin Vama Petea, cu pașaport austriac (sau german, zic alte surse) și va ajunge, probabil, în Austria (sau Germania), la vărul al cărui act l-a folosit. Poate ajunge și în audiență la cancelarul ăla rău care ne-a zis și ne tot zice „pas la Schengen”! Ca să „se râdă” că au reușit să demonstreze că în vămile României se intră și se iese ca-n brânză, după ochiul vigilent al polițistului de frontieră.

Agentului care l-a privit pe Cherecheș în față nu i s-a părut că-i Cherecheș primarul, dacă în pașaport scria alt nume! Poate nu mai vede nici așa bine. Șeful lui spune că polițistul are 20 de ani vechime la frontieră și că până acum a fost ochi de vultur, n-a avut nicio problemă. Nici că se gândea el, sau ei șefii, că e dubios ca un austriac, care seamănă cu primarul Cătălin Cherecheș, dat în consemn la frontiere, iese din țară cu un taxi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum ce or să facă politicienii noștri cu balaurii din Austria, care-l au „probă” pe fugarul nostru? Mai trec la acțiunea anunțată cu două zile în urmă? Aia de boicot: „dacă și de această dată Viena se va opune aderării la Schengen, românii și bulgarii să înceapă controale „la sânge” ale trenurilor și camioanelor austriece, ca nu cumva să se strecoare migranți ilegali.”, arată postarea publicată de redactorul șef evz.ro, Simona Ionescu.

 

 

Primarul și-a plănuit fuga

„Înainte de sentința de ieri, Cătălin Cherecheș a înregistrat și a făcut public un mesaj în care se declară nevinovat, dar mai ales acuză autoritățile din România că nu l-au cercetat și judecat corect, că i-au încălcat drepturile, că a fost arestat și eliberat. O victimă perfectă și un mesaj pe care să-l folosească la vreo instanță din străinătate în cazul în care este prins.  Înainte de a fi condamnat, Cătălin Cherecheș a susținut că este nevinovat și că i s-au furat 10 ani din viață. „Am suferit umilința publică, însoțită de acuzații mincinoase, dar nu am renunțat la luptă, și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”. De asemenea, avocatul său a ieșit public cu o declarație în care vorbea despre încălcarea acestor drepturi, inclusiv că primarul din Baia Mare a fost judecat la Cluj de un complet ilegal constituit”, susține jurnalista Simona Ionescu.

Simona Ionescu, mesaj tăios după fuga lui Cherecheș. Edilul a ieșit din țară prin Vama Petea

Cătălin Cherecheș. Sursa foto: captura video

Cherecheș, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Edilul a ajuns cu un taxi la Punctul de Trecere al Frontierei de la Petea.  Cherecheș s-a prezentat în fața ofițerilor, vineri, la ora 7.49, cu un act de identitate care aparținea unei rude. În urma controlului, aceștia au permis autoturismului să intre în Ungaria.