Chelsea, în sânul lui Avram

Chelsea, în sânul lui Avram

„Albaştrii“ vor juca prima lor finală de Liga Campionilor, după ce au învins miercuri seară pe FC Liverpool, după prelungiri, scor 3-2.

Miliardarul rus Roman Abramovich şi-a văzut visul cu ochii: Chelsea Londra s-a calificat miercuri seară pentru prima oară în istoria sa de peste o sută de ani în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce în ultimele patru sezoane se oprise de trei ori în semifinale. „Albaştrii“ au învins, pe „Stamford Bridge“, formaţia FC Liverpool, scor 3-2 după prelungiri, în manşa secundă din penultima fază a competiţiei. Elevii lui Avram Grant au punctat prin Drogba (minutele 33 şi 105) şi Lampard (minutul 98 din penalty), în timp ce pentru „cormorani“ au marcat Torres (64) şi Babel (117). În finală, Chelsea va înfrunta pe Manchester United, pe 21 mai, la Moscova.

„Ce personaj este acest Lampard!“ Ceea ce tehnicianul portughez Jose Mourinho, supranumit „The Special One“, n-a reuşit în trei ani, a obţinut în primul său sezon ca antrenor la Chelsea israelianul Avram Grant, un manager contestat de suporteri şi de presă din primul moment.

Eroul meciului a fost Frank Lampard, „inima“ londonezilor. Mijlocaşul, a cărui mamă a decedat săptămâna trecută, şi-a asumat responsabilitatea executării penalty-ului care le-a dat „albaştrilor“ impulsul necesar pentru a îngenunchea echipa care i-a eliminat din Liga Campionilor în 2005 şi 2007. „Frank este un om curajos. Nu i-a fost uşor să ia decizia de a juca“, a comentat Grant, în timp ce căpitanul John Terry a exclamat: „Ce personaj este acest Lampard!“.

Ne puteți urmări și pe Google News

După 1-1 în meciul-tur, jucat pe „Anfield Road“, Chelsea n-avea nevoie de mai mult de un 0-0 pentru a merge la Moscova. Elevii lui Grant au ştiut însă că atacul este cea mai bună apărare şi au jucat deschis.

„Rezultatul din tur, când am fost mai buni, a cântărit foarte mult. Acum trebuie să ne gândim la viitor. Proprietarul Tom Hicks a venit în vestiar şi ne-a spus: «Bună treabă! Ghinion!»“, a declarat Rafa Benitez, antrenorul „cormoranilor“. COSTURI

Excursie de peste 3.500 de euro După ce anunţase că suporterii englezi care vor să meargă la Moscova nu vor avea nevoie de vize, Rusia s-a răzgândit. Ambasada rusă de la Londra a anunţat că cei peste 50.000 de fani britanici care vor să vadă prima finală sută la sută englezească din istoria Ligii Campionilor vor trebui să plătească 58 de euro pentru viză. În plus, costul unui bilet de avion dus-întors Londra - Moscova ajunge până la 1.900 de euro. Potrivit presei din Insulă, suporterii ar putea scoate din buzunare până la 3.500 de euro pentru a fi pe stadionul „Lujniki“. Pe piaţa neagră, un bilet la finală costă între 2.000 şi 7.700 de euro.