CFR Cluj, singura formaţie românească în Top 100

CFR Cluj, singura formaţie românească în Top 100

CFR Cluj este prima echipă de club din România în clasamentul pe luna noiembrie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

CFR Cluj a coborât o poziţie în clasament faţă de luna precedentă şi ocupă locul 88, cu 127 de puncte, având o jumătate de punct avans faţă de formaţia olandeză PSV Eindhoven, aflată un loc mai jos.

Următoarea reprezentantă a României în clasamentul IFFHS este Unirea Urziceni, care a înregistrat un avans de 16 poziţii faţă de luna trecută şi se situează pe locul 125, cu 105,5 puncte. Ialomiţenii împart locul din clasament cu uzbecii de la Pakhtakor Taşkent şi ruşii de la Spartak Moscova.

Steaua Bucureşti, care a avut o serie lungă de meciuri fără victorie, a coborât de pe locul 97, ocupat în luna octombrie, până pe poziţia a 134-a, acumulând 103 puncte. FC Vaslui a urcat 38 de poziţii faţă de clasamentul lunii precedente şi ocupă locul 143, cu 98 de puncte. Vasluienii sunt la egalitate cu bulgarii de la Cernomoreţ Varna, irlandezii de la St. Patrick's Athletic, brazilienii de la  Palmeiras Sao Paulo, israelienii de la Hapoel Tel-Aviv şi francezii de la OSC Lille.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dinamo şi Rapid Bucureşti au înregistrat urcări în clasamentul IFFHS faţă de poziţiile ocupate în octombrie, situându-se pe locul 177, respectiv 205. FC Timişoara a urcat 51 de locuri în clasament până pe locul 255, cu 74 de puncte, împărţind poziţia în clasament cu Urawa FC Red Diamonds (Japonia), Athletic Bilbao (Spania), Real Valladolid (Spania), Banfield (Argentina), Colon de Santa Fe (Argentina) şi Platinum Stars (Africa de Sud).

Ultima formaţie din România prezentă în clasamentul pe luna noiembrie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului este Pandurii Târgu Jiu. Gorjenii ocupă locul 341 în clasament, acumulând 63 de puncte şi fiind la egalitate, printre alţii, cu yemeniţii de la Al-hilal Al-Saheli Sana'a, camerunezii de la Les Astres de Douala sau irakienii de la Al Quwa Al Jawiya Bagdad.

FC Barcelona este, pentru a doua lună consecutiv, liderul clasamentului IFFHS, catalanii acumulând 278 de puncte, cu 15 mai multe decât englezii de la Manchester United şi Liverpool FC, care ocupă locul doi.