Surprinzător, Vinicius a fost lăsat în afara listei UEFA pentru meciurile din grupele Europa League. Fundaşul central de 35 de ani, care este unul dintre cei mai buni oameni ai CFR-ului, a fost integralist în cele 6 meciuri pe care ardelenii le-au disputat în vara acestui an în preliminariile Ligii Campionilor. Acum, lăsat în afara lotului, Vinicius a reacționat dur și nu își explică decizia luată de banca tehnică.

„Nu înţeleg de ce susţin că sunt accidentat, eu am avut o problemă medicală acum o lună jumate şi vreau şi eu să ştiu de ce cel mai bun apărător, folosit în toate meciurile, nu este pe listă. Eu sunt bine, pot juca, conducerea trebuie să dea o explicaţie” , a declarat Vinicius pentru Telekom Sport.

Înaintea partidei cu Lazio, Dan Petrescu a fost întrebat la conferinţa de presă despre decizia de a-l lăsa în afara listei UEFA pe Vinicius.

„Nu îmi reproşez, îmi pare rău doar. Avem prea puţini jucători pe listă, numai 19” , a spus Petrescu.

 

Conducerea a reacționat dur după declarația lui Vinicius. ”A fost o situaţie, nu aveam foarte multe locuri pe listă. Când a trebuit să dăm lista el încă era accidentat. La noi nu contează numele, contează cine e în formă. Cine e apt şi se antrenează are şanse să joace.

Cine nu se antrenează bine atunci nu joacă. Sunt schimbări la care nu se aşteaptă nimeni. Nu joacă numele niciodată la noi. Din păcate, asta a fost şi la el. A avut o accidentare care a durat mai mult timp, el nu era la 100% când am dat lista, nu ştiam când îşi va reveni.

Acum e bine, vom vedea ce va fi mai departe. Asta e filosofia clubului şi a lui Dan Petrescu”, a explicat directorul sportiv Bogdan Mara la ProX.