CFR Cluj, aliatul de nădejde al liderului

CFR Cluj, aliatul de nădejde al liderului

Campionii le-au dat o mână de ajutor dinamoviştilor şi duminică seară, după ce au remizat, în deplasare, cu Unirea Urziceni.

Unirea Urziceni a ratat şansa de a egala Dinamo la puncte în fruntea clasamentului Ligii I la fotbal, după egalul înregistrat duminică seară, pe teren propriu, în faţa campioanei CFR Cluj, scor 1-1. Ardelenii au deschis scorul prin Bogdan Mara, în minutul 5, gazdele egalând nouă minute mai târziu prin Brandan.

Ialomiţenii rămân în continuare pe locul secund al ierarhiei, la două puncte de Dinamo, dar pentru trupa lui Dan Petrescu urmează un program infernal. Unirea va juca etapa viitoare la Galaţi, după care va da piept cu Dinamo, FC Timişoara şi Steaua!

Nemulţumiţi de arbitraj Conştient de importanţa celor două puncte pierdute duminică seară, antrenorul Dan Petrescu a pus derapajul echipei sale, ca de obicei, pe seama arbitrajului. Prestaţia turcului Huseyin Gocek l-a scos din minţi pe „Bursuc”. „Sunt foarte nemulţumit de arbitraj. Nu înţeleg de ce a fost aleasă o brigadă din Turcia şi nu din Anglia sau altă ţară. A fost cel mai slab arbitraj de când sunt eu în fotbal, parcă a arbitrat un conducător de la CFR sau Dinamo”, s-a oţărât, la final, Dan Petrescu. Tehnicianul cere arbitri români la următoarele partide.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alcantara trebuia eliminat

Reacţia lui Mircea Sandu a venit imediat. „Din păcate, unii dintre antrenori au devenit critici de arbitri la conferinţe, în loc să privească spre propria echipă. Ei fac circ pe marginea terenului. Avem nevoie de oameni care să se ocupe de echipe, nu de critici de arbitraj”, a spus ieri şeful de la Casa Fotbalului.

Până la finalul sezonului, cu excepţia meciului de la Galaţi, Unirea Urziceni va fi arbitrată doar de străini. Cea mai contestată fază a meciului a constituit-o faultul grosolan al clujeanului Alcantara, care l-a călcat sub ochii arbitrului pe Bilaşco, dar n-a fost eliminat.

Trei zile libere pentru clujeni

Campioana CFR Cluj a încheiat duminică noapte seria celor trei meciuri de coşmar: 0-1 în Ştefan cel Mare, 2-0, acasă, cu Timşoara şi 1-1 la Urziceni. În urma acestor rezultate, CFR poate fi considerată cel mai fidel aliat al dinamoviştilor în lupta pentru titlu. Ardelenii şi-au plătit cu vârf şi îndesat datoria pe care o aveau faţă de dinamovişti din sezonul trecut, când „roş-albii” le-au făcut jocurile clujenilor. Drept recompensă pentru parcursul din ultimele trei meciuri, fotbaliştii din Gruia au primit cea mai mare „permisie”: trei zile! Ei vor reveni la antrenamente abia joi.