CFR Călători anunță 30 de trenuri estivale către litoral

CFR Călători anunță 30 de trenuri estivale către litoral CFR. Sursa foto: Facebook/CFR Calatori

CFR Călători a anunțat că turiștii vor avea la dispoziție „30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 7-8 septembrie 2024”.

CFR Călători a dat startul programului estival

CFR Călători anunță că din 14/15 iunie 2024, toate trenurile duc la Marea Neagră. Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate.

Potrivit CFR Călători, „toate regiunile ţării vor fi conectate, în perioada 14/15 iunie - 7/8 septembrie, cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc. Astfel, turiştii vor putea călători fie cu trenurile directe dinspre: Arad, Deva, Timişoara Nord, Reşiţa Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Braşov, Suceava, Iaşi, Galaţi, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din Bucureşti Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadenţat (la 1-2 ore) pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa şi retur.

Astfel, timp de trei luni, vor circula:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
  • 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi trec și prin București Băneasa), 2 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.
  • Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța, informează CFR Călători.

CFR Călători a dat startul programului estival

Durata călătoriei pe ruta Bucureşti-Constanţa este de circa 2 ore şi 20 minute

Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cuşetă şi vagoane de dormit.

Biletele la trenurile CFR Călători sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/ Oferte şi Facilităţi. Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilităţile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare.

CFR Călători anunță reduceri la tariful de transport

De asemenea, călătorii pot beneficia de reduceri precum:

  • 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors;
  • o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie,
  • 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus.
  • Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenţii de 90% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În perioada programului estival de transport, pe secţia Constanţa-Mangalia, turiştii aflaţi pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între staţiunile de pe litoral cu trenurile Regio puse la dispoziţie de CFR Călători.

Trenurile cu parcurs mai lung vor asigura legătura directă cu staţiunile de pe litoral

De asemenea, trenurile de lung parcurs care vin din mari oraşe ale ţării (cu plecare din Arad, Oradea, Timişoara, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Sibiu, Reşita, Suceava, Iaşi, Craiova, Bucureşti etc) vor asigura legătura directă cu staţiunile de pe litoral, până la Mangalia.

CFR Călători recomandă planificarea din timp a călătoriei, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie de 30 de zile, fie online de pe cfrcalatori.ro, fie din aplicaţia mobilă „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store şi Huawei AppGallery), fie de la automatele de vânzare bilete din gări ori de la casele de bilete din gări, agenţii de voiaj CFR Călători şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism), se arată în comunicat.