Autoturismul cetățeanului bulgar ar fi fost identificat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, pe autostrada A2,  transportând șase persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau scopul călătoriei. Garda de Coastă informează, astăzi, că “persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că sunt cetățeni irakieni, patru adulți cu vârste cuprinse între 22 și 27 de ani și doi minori în vârstă de 3, respectiv 7 ani.”

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei şase au intrat ilegal în România, pe la “frontiera verde”, în zona localității Ostrov. De acolo au fost preluați de un cetățean bulgar, o călăuză de 48 de ani, cu scopul de a-i transporta până în Germania, contra sumei de 8.000 de euro, de persoană. Mașina cu transfugii a trecut, apoi, cu bacul pe la Ostrov.  Autoturismul bulgarului a fost urmărit, fiind fost oprită în trafic la kilometrul 102 al Autostrăzii Soarelui, în județul Călărași.

Cetățenii irakieni sunt cercetați pentru  trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățeanul pentru trafic de migranți, urmând a fi stabilită întreaga arie infracţională şi depistarea tuturor persoanelor implicate, conform Gărzii de Coastă. Cercetările au fost coordonate de un procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Bulgarul a fost prezentat Tribunalului Constanța care a dispus arestarea preventivă pe 30 de zile. Cei șase irakieni au fost predați autorităților bulgarre în baza acordului de readmisie cu țara vecină.