Evenimentul Zilei > Social > Certificatul verde, solicitat la locul de muncă: „Nimeni nu poate să vă spună…”. Informația momentului pentru toți angajații
Certificatul verde, solicitat la locul de muncă: „Nimeni nu poate să vă spună…”. Informația momentului pentru toți angajații

Certificatul verde, solicitat la locul de muncă: „Nimeni nu poate să vă spună…”. Informația momentului pentru toți angajații

România ar putea să urmeze exemplul Italiei și Franței în ceea ce privește solicitarea certificatului verde la locul de muncă, a transmis șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, sâmbătă seară. Deși, în prezent, certificatul verde este necesar pentru frecventarea localurilor și a altor facilități din zonele unde rata de incidență depășește 3 la mia de locuitori, „nimeni nu poate să spună” dacă România va impune aceeași restricție și pentru angajații din mediul public și/sau privat de muncă.

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre impunerea certificatului verde în sistemul privat și/sau public de muncă. Întrebat dacă România ar putea să urmeze exemplul Italiei, unde autoritățile au stabilit ca începând cu luna octombrie, angajații să prezinte dovada vaccinării, testării sau a trecerii prin boală, Raed Arafat a spus că nu există astfel de discuții la nivelul autorităților, însă „Nimeni nu poate să vină să vă spună «Niciodată nu va fi aşa».”

Certificatul verde la locul de muncă. Ultimele detalii de la Raed Arafat

„Noi acum, certificatul verde în interiorul ţării l-am aprobat prin Hotărâre de Guvern pentru incidenţa între 3 şi 6. Nimeni nu poate să vină să vă spună „Niciodată nu va fi aşa”. Nu ştim cum evoluează situaţia. Şi Italia a luat această decizie pe baza unei analize a evoluţiei. Şi Franţa are astfel de decizii, nu numai Italia, tot pe baza unor astfel de analize. Deci la acest moment nu sunt discuţii în acest sens în România, dar la acest moment se aplică certificatul verde pe rata 3 la 6 la mie, în zonele pe care, altfel, le-am fi închis. Deci noi permitem unei părţi din economie să meargă mai departe”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a mai vorbit și despre importanța vaccinării și a făcut, din nou, apel la populație să se imunizeze împotriva COVID-19 și să nu asculte sfaturile nespecialiștilor în domeniu. „Gândiţi-vă că mulţi dintre cei care scriu „Nu vă vaccinaţi” s-ar putea să fie vaccinaţi şi unii dintre cei care vă spun să nu vă vaccinaţi s-ar putea că au trecut prin boală şi ştiu că ei au o oarecare protecţie. Deci atenţie de unde luăm informaţiile. Fiecare dintre noi trebuie să filtreze informaţia şi să vadă cât din ea poate să creadă”, a mai precizat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai subliniat că state precum China, Israel, SUA și-au vaccinat în masă cetățenii. „Eu nu cred că acţionează împotriva intereselor proprii ale populațiilor lor”, a conchis Raed Arafat.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: