Centru pentru dependenţii de heroină, la Braşov

Centru pentru dependenţii de heroină, la Braşov

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a lansat, azi, proiectul "Consolidarea sistemului integrat de asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri din România", care are ca obiectiv construirea unui centru rezidenţial pentru foştii dependenţi de heroină injectabilă, în localitatea Dejani din judeţul Braşov.

Proiectul reprezintă un parteneriat între România şi Finlanda, finanţat de Uniunea Europeană şi are o perioadă de 12 luni pentru a fi desfăşurat.

"Centrul va avea o capacitate de 60 de locuri, 30 pentru femei şi 30 pentru bărbaţi, iar serviciile vor fi asigurate beneficiarilor în mod gratuit. Aces centru rezidenţial va fi prima comunitate terapeutică publică din România, iar beneficiarii vor putea sta acolo de la şase luni la 2 ani", aprecizat pentru Antena3 medicul Gheorghe Bogdan, din cadrul serviciul de Asistenţă Integrată al ANA.

"Pe lângă consilierea psihologică, le vom oferi beneficiarilor ateliere de lucru, pentru că pe asta ne axăm în principal, ca ei să se poată reintegra şi să-şi găsească o ocupaţie. Vom colabora şi cu Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă şi îi vom pregăti pe beneficiari pentru un viitor loc de muncă", spune Gheorghe.

Ne puteți urmări și pe Google News

La ora actuală, în România există 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, dintre care 7 sunt în Bucureşti.