Cele mai TARI lecţii despre DRAGOSTE pe care le-am putea învăţa din filme

Cele mai TARI lecţii despre DRAGOSTE pe care le-am putea învăţa din filme

Sunt zeci de filme pe care le-am revedea doar pentru că ne-a plăcut o secvenţă. Pe unele le uităm de-a dreptul, pentru că n-au reuşit să ne transmită nimic. Sunt şi unele care predau lecţii de viaţă şi de dragoste de la cap la coadă.

"Sleepless in Seattle" (Nopţi albe în Seattle) este filmul care îi are ca protagonişti pe Meg Ryan şi Tom Hanks. Multi oamen l-au văzut de nenumărate ori, dar poate niciodată nu s-au întrebat ce-l face deosebit şi azi. Chiar dacă sună cam ciudat, nu e demodat să-ţi urmezi inima măcar o dată în viaţă, indiferent că te îndrăgosteşti de un om căruia i-ai auzit vocea doar la radio. "Nopţi albe în Seattle" ne învaţă că, oricât de riscant ar fi, sunt sute de mii de oameni care şi-au găsit iubirea pe internet. Şi n-au făcut nimic rău. "When Harry met Sally" (Când Harry o întâlneşte pe Sally). Billy Crystal (Harry) şi Meg Ryan (Sally) ar putea fi un cuplu aproape de perfecţiune. Dar bărbaţii, chiar şi după şase ani de căsnicie, nu vor vrea să rateze pentru nimic în lume un meci de fotbal. Şi femeile, oricât de puternice ar părea pentru rude sau prieteni, tot au nevoie de umărul cuiva pe care să plângă. Harry demonstrează că orice bărbat îşi poate ascunde dragostea în spatele unei partide de sex, iar Sally - că orice femeie ajunsă la maturitate are acea vulnerabilitate frumoasă de care orice bărbat are nevoie. "Notting Hill" este o poveste prinsă între dragoste şi faimă. Când Anna (Julia Roberts), o cunoscută vedetă de cinema, se îndrăgosteşte de William (Hugh Grant), un bărbat obişnuit, el nu poate înţelege de ce femeia aceea frumoasă, plină de glorie şi de bani, alege să-şi petreacă timpul cu el, ba chiar îi cere s-o iubească. Anna avea de toate, mai puţin iubirea unui bărbat în prezenţa căruia să fie fericită. "Pretty Woman" (Frumuşica, cu Julia Roberts şi Richard Gere) este fimul-simbol al clişeelor în amor. Chiar şi-aşa, tot avem ceva de învăţat: că din dragoste, un bărbat va căuta şi va iubi o femeie, fie ea şi una de moravuri uşoare. "The Notebook" (Jurnalul) - Când Noah (Ryan Gosling) şi Allie (Rachel Mcadams) se îndrăgostesc prin anii 40, dragostea lor trece toate testele de anduranţă. Ca femei, noi vrem să credem că un bărbat îşi găseşte identitatea acasă, în prezenţa noastră, ca atunci când el spune "până când moartea ne va despărţi". Chiar dacă Noah o pierde pe Allie din cauza demenţei Alzheimer, el nu pleacă de lângă ea. "Iubirea mea este aici. Asta e casa mea. Pentru mine, ea e acasă", spune el, la un moment dat, într-o secvenţă. "A Walk To Remember" (O iubire de neuitat) - Shane West şi Mandy Moore se iubesc ca doi adolescenţi. Pentru unii dintre noi, să ştim că suntem iubiţi înseamnă cea mai mare împlinire. De partea cealaltă, e vital să ştii să ajuţi. "O iubire de neuitat" ar suna cam aşa în, câteva cuvinte: "Dragostea e ca vântul. Nu poţi s-o vezi, dar poţi s-o simţi".

"Bridget Jones, The Edge Of Reason" - Renee Zelwegger, în rolul lui Bridget Jones, este o femeie care are tot ce vrea: un loc de muncă bun şi un bărbat pe măsură. Singurul ei defect - gândeşte şi analizează prea mult lumea, creându-şi singură probleme. E genul de personaj pe care ai vrea să-l ai în faţă şi să-l iei la palme, doar pentru că, din ignoranţă, îşi face viaţa nefericită. "My Best Friend's Wedding" - Julianne (Julia Roberts) poate a învăţat între timp că, dacă eşti îndrăgostită de prietenul tău cel mai bun, nu e cazul să aştepţi ziua nunţii lui ca să-i spui asta. Şi nici nu-ţi iei ca partener la nuntă un amic gay, pe care-l prezinţi ca fiind noul tău iubit. "No String Attached" (Fără obligaţii) - Natalie Portman şi Ashton Kutcher ne spun, prin acest film, că o relaţie fără aşteptări şi implicări emoţionale nu-i posibilă. Oricât de departe se ţin cei doi de a fi ataşaţi unul de altul, tot ajung la gelozie, flori şi împăcări. Relaţiile strict fizice nu durează. <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/4J7gg1V0oak" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/Wzii8IuL8lk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/FC6biTjEyZw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News