Evenimentul Zilei > Social > Cele mai sigure destinații turistice în Europa în vreme de pandemie
Cele mai sigure destinații turistice în Europa în vreme de pandemie

Cele mai sigure destinații turistice în Europa în vreme de pandemie

Georgia, Grecia și Croația sunt în fruntea listei celor mai sigure state europene pentru călătorii în vreme de pandemie de coronavirus.

Lista destinațiilor a fost dată publicității de European Best Destinations, relatează cotidianul bulgăresc 24CHASA. Autorii studiului au inclus în listă 13 state și 18 orașe. Portugalia (în special Insulele Azore, Aletejo și Algarve), România (Sibiu), Muntenegru (Kotor), Polonia (Varșovia, Gdansk), Austria (Viena), Slovenia (Bohinj), Lituania (Vilnius), Letonia (Riga), Finlanda (Oulu) și Malta au fost de asemenea între locurile preferate pentru relaxare.

Tbilisi este pe lista stațiunilor din Georgia, Corfu și Preveza dintre stațiunile grecești, iar Cavtat, Zagreb și Rijeka dintre stațiunile croate.

Potrivit portalului, destinațiile menționate au fost mai puțin afectate de coronavirus. În afară de asta, acolo se respectă cu strictețe cerințele de igienă, în restaurante și în hoteluri se schimbă frecvent filtrele de aer condiționat, este introdus un regim de purtare a măștilor și se respectă distanțarea socială. În afară de asta, majoritatea hotelurilor se află aproape de spitalele orășenești care, la rândul lor, au mai multe paturi de persoană decât majoritatea statelor europene.

Anterior, experții au enumerat cele mai sigure plaje ale stațiunilor europene în timpul pandemiei. Pe listă a fost orașul grecesc Preveza, unde se află renumita plajă Minolife, cu o lățime de 80 de metri și o lungime de 22 de km, plaja Comporta, cu o lungime de 20 de km în zona Alenteju în Portugalia, la fel și plaja de 35 de km a peninsulei poloneze Hel.

Iata cum sunt prezentate cele mai sigure plaje din Europa

1. Preveza/Grecia

Grecia va fi următoarea dvs. destinație în această vară. Este una dintre țările europene cel mai puțin afectate de Coronavirus (de până la 50 de ori mai puțin afectată decât oricare altă țară europeană). Grecia a luat deja multe măsuri de securitate și sănătate pentru a asigura călătorilor o vacanță sigură. De exemplu, filtrele de aer condiționat sunt schimbate după fiecare ședere și este necesară o distanță de 4 metri între fiecare umbrelă de plajă. Dacă sunteți în căutarea celei mai sigure destinații din Europa, rezervați-vă vacanța în Preveza. Plaja Monolithi, principala plajă din Preveza, are 22 km lungime (13 mile) și până la 80 de metri lățime. Această plajă este cea mai lungă din Europa; cu sutele de mii de metri pătrați (+ 1.500.000m²) nu va trebui să vă luptați pentru a obține un loc frumos, să vă fixați umbrela de plajă și să petreceți zile relaxante la soare; Plaja Monolithi nu este singura din Preveza, desigur, există și multe altele.

2. Comporta Alentejo/Portugalia

Uneori, cineva poate sta ore întregi pe această plajă și nu va întâlni pe nimeni. Până de curând, Madonna obișnuia să meargă cu calul pe această plajă duminică dimineața și să se bucure de liniștea acestei plaje lungi de 20 km (12 mile). Ea nu ar fi trebuit să plece din Comporta, deoarece Alentejo este una dintre regiunile cel mai puțin afectate de Coronavirus în Europa (de până la 600 de ori mai puține cazuri de Coronavirus în Alentejo decât în orice altă regiune a Europei). Portugalia are sute de kilometri de plaje magnifice de-a lungul coastei sale, perfecte pentru o vacanță în familie. Plaja Comporta se află la doar câțiva kilometri de Lisabona, una dintre cele mai frumoase capitale din Europa. Comporta nu este niciodată supraaglomerat nici în iulie sau august și oferă apartamente turistice, vile private și hoteluri de dimensiuni mici. Există întotdeauna mult spațiu pentru o umbrelă de plajă și un prosop de plajă.

3. Peninsula Hel/Polonia

Polonia este una dintre țările europene cel mai puțin afectate de Coronavirus, împreună cu Portugalia și Grecia. Există de până la 20 de ori mai puține cazuri decât în țările cele mai afectate din Europa de Vest. Aici spitalele nu au fost niciodată supraîncărcate și Polonia are mai multe paturi de spital pentru fiecare rezident decât în multe țări europene, precum Olanda sau Elveția. Acestea fiind spuse, hai să vorbim despre vacanța ta acum. După un zbor spre Gdansk, unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, duceți-vă mașina de închiriat la „Peninsula Hel”, care, în ciuda numelui său este un paradis pe pământ. Această fâșie imensă de nisip (35 km lungime, 30 metri până la 3 km lățime), oferă călătorilor milioane de metri pătrați. Dacă sunteți inactiv sau activ, Hel este făcut pentru dumneavoastră. Vă recomandăm să închiriați o bicicletă pentru a descoperi toată frumusețea acestei peninsule unice din Europa.