Evenimentul Zilei > Social > Cele mai prost plătite job-uri din SUA. Câștigă doar 8 dolari!
Cele mai prost plătite job-uri din SUA. Câștigă doar 8 dolari!

Cele mai prost plătite job-uri din SUA. Câștigă doar 8 dolari!

Deși multă lume crede că dincolo de ocean se găsește paradisul, la o privire mai amănunțită putem observa că situația nu este chiar atât de roz în SUA.

Cel mai prost plătit job din SUA se regăsește în industria fast-food. Un angajat al unui lanț de restaurante de tip fast-food câștigă doar 8,71 de dolari pe oră, asta însemnând aproape 18.000 de dolari pe an. Deși salariile nu sunt mari, peste 2,7 milioane de oameni ocupă acest loc de muncă, scrie NBCNews.

Nici casieri nu o duc prea bine peste ocean. Cu o forță de muncă de aproximativ 3,3 milioane de oameni, cei care ocupă acest post câștigă 9,15 dolari pe ora, adică 19.000 de dolari pe an.

Deși în România cineva care lucrează pe post de hostess câștigă binișor, în America o astfel de persoană câștigă aproximativ 9,23 de dolari pe oră, cu 0,60 de cenți mai puțin decât un ospătar, mai arată sursa citată.

Se descurcă puțin mai bine angajații de cinema, care câștigă 9,43 de dolari pe oră.

Chiar dacă industria agriculturii este în plină dezvoltare la nivel mondial, peste ocean, fermierii, majoritatea provenind, de fapt, din afara țării, câștigă 9,51 de dolari pe oră.

Majoritatea job-urilor de fermier se găsesc în California, adică aproximativ 150.000 de astfel de locuri de muncă din cele 233.000 disponibile. Fiind un domeniu de muncă epuizant, oamenii renunță foarte des, acest lucru creând un flux constant de forță de muncă nouă.