Evenimentul Zilei > Actualitate > Cele mai periculoase locuri în care poți contacta noul coronavirus. Arafat a prezentat lista
Cele mai periculoase locuri în care poți contacta noul coronavirus. Arafat a prezentat lista

Cele mai periculoase locuri în care poți contacta noul coronavirus. Arafat a prezentat lista

Vizionarea spectacolelor la cinema sau la teatru, participarea la slujbele desfășurate în lăcașurile de cult, transportul în comun, cel cu avionul, sporturile de contact sau petrecerile în interior, în baruri, cluburi etc. reprexintă cele mai periculoase activități din punct de vedere al răspândirii pandemiei de de Covid-19.

 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a prezentat o listă a locațiilor în care poate fi contactat cel mai ușor noul coronavirus. Lista a fost întocmită, potrivit lui Arafat, de Organizația Mondială a Sănătății.

„În roșu avem cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase”, a declarat Raed Arafat.

El a precizat că la nivel portocaliu urmează sălile de fitness, frizeriile, cabinetele stomatologice, birourile în care lucrează mai multe persoane și restaurantele.

„După care, la nivel portocaliu, avem sălile de fitness, avem frizeria, stomatologia, avem lucrul în birou – este periculos dacă ești cu mai multe persoane în birou și din cauza asta trebuie să porți mască – restaurantele în spațiu închis”, a mai arătat Raed Arafat, citând din lista OMS.

Șeful DSU s-a declarat de acord cu președintele Klaus Iohannis care a spus că în situația actuală, a înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, nu se pune problema adoptării altor măsuri de relaxare pentru populație.

„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că relaxăm în plus. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri”, a  precizat Raed Arafat.

Președintele Klaus Iohannis a invitat partidele să coopereze și să lase disputele politice, în condițiile în care, joi, au fost înregistrate 614 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Șeful statului a precizat că liderii politici trebuie să-şi unească eforturile pentru a lua cele mai bune măsuri în actualul context pandemic.

„În spiritul Constituţiei, fac un apel la colaborare loială între instituţiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice şi al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieţii românilor şi protejarea cetăţenilor ţării noastre”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Este oficial: Iohannis a decis ce se va întâmpla în România! Anunţ de ultimă oră. Update

Romii din Tg. Jiu nu vor să știe de măști de protecție: „Lasă, frate, coronavirus…”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: