Cele mai gustoase supe pe care le poți savura după sărbători. Două rețete simple
- Mădălina Sfrijan
- 6 ianuarie 2025, 09:01
Lungul șir al sărbătorilor de iarnă se încheie pe 7 ianuarie, după Sfântul Ioan Botezătorul. După mesele îmbelșugate de Crăciun și Revelion, mulți români își doresc să aibă mese zilnice mai ușoare și să stea departe de preparatele bogate în grăsimi și dulciuri. Supele sau ciorbele sunt ideale pentru această perioadă, iar întreaga familie le va savura cu mare plăcere. În plus, majoritatea se prepară rapid.
Cele mai delicioase supe. Au puține calorii și pot fi savurate după sărbători
Pentru a pregăti o supă cremă de mazăre vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 cepe mari
- 1ardei gras
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 1 conservă de mazăre
- chimen (opțional)
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare
Legumele se curăță și se taie în cubulețe. Separat, ceapa se pune la călit cu un strop de ulei de dolveac (sau de floarea-soarelui). După 2-3 minute pe foc, ceapa se va înmuia ușor, iar restul legumelor vor putea fi adăugate în oală.
Acestea se lasă la fiert timp de 50-60 de minute la foc mic. După ce acestea s-au fiert, folosiți un blender pentru a le pasa și a transforma totul într-o supă cremoasă.
Supă cremă cu legume și carne de curcan
Dacă preferați supele care conțin carne, optați pentru cea de pui sau de curcan. După, numeroasele preparate din carne de porc savurate de sărbători, această variantă va fi pe placul tuturor membrilor familiei.
Ingredientele necesare:
- 1 pulpă/piept de curcan
- 1 păstârnac
- 1 jumate de țelină
- praz
- 2 cepe
- 2 morcovi
- sare
- piper
- crutoane rumenite în cuptor(opțional)
Puneți carnea la fiert, iar după ce începe să clocotească eliminați spuma formată deasupra. RepetȚi acest proces până când apa rămâne curată. Separat, legumele se curăță și se taie în patru, iar apoi se pun la fiert peste carne.
După ce ați folosit blenderul pentru a obține o supă cremă delicioasă, adaugă frunze tocate de coriandru. Tăiațino pâine veche în cubulețe mici și stropiți-le cu puțin ulei de măsline. Puneți crutoanele la rumenit în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.