Nu vă lăsați, însă, înșelați, SUA nu reprezintă o victimă sigură pentru niciun adversar din lume,

„Când vine vorba de arme letale, armata americană nu duce lipsă. Unele pot fi prea scumpe, altele prea complexe. Pe altele le doresc numai politicienii sau companiile care au contracte cu  Apărarea, dar nu și soldații de pe câmpul de luptă…

Cu toate acestea, armata americană de astăzi poate genera o imensă putere de foc”, scrie Michael Peck într-un articol publicat pe nationalinterest.org.

Ca să-și susțină ideea că americanii sunt în stare să țină la respect orice adversar- de la milițiile islamiste la milioanele de ostași ai Armatei de Eliberare a Poporului Chinez- Michael Peck ne prezintă cele 5 arme care fac ca armata americană să fie cea mai puternică din lume.

AH-64 Apache- Elicopterul

Este de-a dreptul ironic faptul că cea mai bună armă a forțelor terestre din America este o aeronavă. Dar, dacă ne gândim conflictele în care militarii americani au luptat recent, puterea aeriană a fost factorul decisiv.

Dotat cu un tun de 30 de milimetri, rachete Hellfire și senzori sofisticați, elicopterul de atac Apache combină viteza și  puterea de foc cu o rază de acțiune care permite Armatei să lovească inamicii cu mult înainte ca aceștia să poată amenința trupele americane de la sol.

Este la fel de util atât la vânarea insurgenților, cât și la decimarea coloanelor de blindate. Apache a luptat bine în toate conflictele, de la Războiul din Golf (1991), până la actualul război afgan.

M-1 Abrams- Tancul

„Răspunsul la întrebarea dacă M-1 Abrams este cel mai tanc din lume depinde de persoana căreia i te adresezi și, mai ales, de țara din care provine aceasta. Este, însă, incontestabil că este printre cele mai bune tancuri principale din lume.

Cu o greutate de 60 de tone, M-1A2 are un tun de 120 de milimetri, o armură cu uraniu sărăcit de până la 91 de centimetri grosime și o viteză maximă de peste 64 de kilometri pe oră.

Aceast tanc  a distrus blindajele sovietice pe care le foloseu irakienii în 1991 și, probabil, ar face același lucru și cu tancurile de ultimă generație ale chinezilor. Foarte puține tancuri Abrams au fost distruse în luptă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE