Evenimentul Zilei > Justitie > Cel mult 7 ani de închisoare riscă șoferul beat care a omorât trei persoane, la Constanța
Cel mult 7 ani de închisoare riscă șoferul beat care a omorât trei persoane, la Constanța

Cel mult 7 ani de închisoare riscă șoferul beat care a omorât trei persoane, la Constanța

Ionuț M. (33 de ani), absolvent al Facultății de Inginerie a Universității din Cluj, căsătorit, având un copil de 3 ani, obținuse un contract la Constanța și împreună cu cumnatul său și cu o echipă de muncitori lucrau într-un șantier al Autostrăzii A4. Erau cazați la un hotel din orașul Ovidiu.

Miercuri seara, dintr-o persoană aparent responsabilă, dat fiind pregătirea și angajamentele profesionale, s-a transformat într-un individ care s-a urcat beat la volan, a încălcat regulile de circulație, a omorât trei femei, între care și o fetiță de 3 ani, a coborât din mașină, a văzut tragedia pe care a provocat-o și a fugit, abandonându-și victimele, deși copilul din scaunul special de pe bancheta din spate încă mai trăia.

Nici după ce a fost prins și adus, încătușat, la poliție nu și-a recunoscut fapta, negând că el a fost la volan, că intrase pe contrasens, distrugând mașina care circula regulamentar și că băuse. Deși, potrivit polițiștilor, mirosea puternic a alcool. A recunoscut ulterior, după ce și-a chemat avocatul. Dar tot nu a acceptat recoltarea de probe de sânge.

Victimele inginerului din Negrești Oaș erau dintr-o familie simplă, reunită după venirea din străinătate, pentru câteva zile, a singurei supraviețuitoare din teribilul accident. Șoferița, mama ei, cumnata venită din străinătate și micuța Isabela, singurul copil al conducătoarei auto, se îndreptau spre comuna Nicolae Bălcescu din județul Tulcea, pentru a sărbători revederea cu rudele de acolo.

Șoferul beat care a intrat cu viteză în mașina lor le-a curmat viața. Ionuț M. riscă o sancțiune maximă, pentru uciderea a trei suflete, de 7 ani de închisoare.