Evenimentul Zilei > Monden > Cel mai mare iepure din lume a fost furat. Recompensă consistentă pentru recuperarea sa
Cel mai mare iepure din lume a fost furat. Recompensă consistentă pentru recuperarea sa

Cel mai mare iepure din lume a fost furat. Recompensă consistentă pentru recuperarea sa

Cel mai mare iepure din lume, Darius, a fost furat de la o fermă din Marea Britanie, iar proprietarul oferă o recompensă consistentă pentru cel care îl aduce.

Cel mai mareiepure din lume a dispărut dintr-o gospodărie din Stoulton, Worcestershire. Acesta a fost furat în weekendul trecut. Pe cale de consecină, poliția britanică a lansat un apel tuturor celor care au informați ori au fost martori la acest furt. Apelul urmărește recuperarea lui Darius – așa cum se numește animalul, după cum relatează Huffpost.

Darius este deținătorul recordului pentru „cel mai mare iepure din lume” și a fost înscris în Guinness World Records.

Darius, un iepure continental de 1,29 metri lungime, a fost furat în noaptea de sâmbătă spre duminică din incinta sa din grădina proprietarilor, situată în Stoulton, Worcestershire. El are vârsta de 11 ani, iar proprietarii săi spun că este prea bătrân pentru a se mai putea reproduce.

Proprietara iepurelui, Annette Edwards (foto), a promis într-un mesaj publicat pe Twitter o recompensă de 1.000 de lire sterline pentru returnarea animalului.  Fost model Playboy, Annette Edwards este un crescător de iepuri mari continentali. Ea a cerut celor care l-au furat pe Darius să-l returneze, acasă, la ferma situată la 160 de kilometri nord-vest de Londra. Ea a descris ziua în care animalul a fost furat drept o „zi foarte tristă”.

„Fiecare animal este un individ care nu poate fi înlocuit”, a declarat Annette Edwards, în vârstă de 68 de ani.

Recompensă de 2.000 de lire pentru recuperare

Potrivit proprietarei, din cauza vârstei înaintate, Darius are o dietă specială în lipsa căreia riscă să moară. De altfel, ea a majorat recompensa acordată celui care îi va returna iepurele uriaș, tot printr-un anunț pe Twitter. De la 1.000 de lire sterline, suma inițială, proprietara a plusat până la 2.000 de lire.

„Vă rog, vă rog, sunt atât de supărată Puteți să-mi aduceți Darius înapoi, pun recompensa până la 2.000 de lire sterline (2.748 de dolari)”, a scris Annette Edwards pe contul de socializare.

Iepurele Darius a fost declarat „cel mai mare iepure în viaţă”, în anul 2010, potrivit site-ului Guinness World Records.

Sursa foto: Twitter