Evenimentul Zilei > Justitie > Furt de un milion de euro din banii pentru drumuri. Contabila a luat case și mașini la tot neamul
Furt de un milion de euro din banii pentru drumuri. Contabila a luat case și mașini la tot neamul

Furt de un milion de euro din banii pentru drumuri. Contabila a luat case și mașini la tot neamul

Un furt de un milion de euro din banii pentru drumuri este anchetat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Oamenii legii au stabilit că o contabilă a sustras, în doi ani, suma uriașă de bani din care atât ea cât și rudele sale și-au cumpărat case și mașini.

Furt de un milion de euro din banii pentru drumuri descoprit de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din IPJ Ialomița.

Anchetatorii au pus în executare trei mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani, acuzate de spălare a banilor, înşelăciune, fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Printre cei acuzați se numără o femeie de 36 de ani, contabilă la două societăți.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că cele două firme la care femeia era contabilă au ca obiect de activitate construcții, asfaltare drumuri și pietruire drumuri.

Din informațiile furnizate de anchetatori reiese că femeia a sustras banii destinați pentru drumuri de la cele două firme și i-a virat în contul ei și al apropiaților săi.

Furt de un milion de euro din banii pentru drumuri

„Polițiștii au documentat activitatea infracțională a trei persoane, bănuite că ar fi prejudiciat două societăți comerciale, cu aproximativ 1.000.000 de euro, bani cărora li s-ar fi disimulat adevărata proveniență, prin achiziționarea de bunuri imobile și autoturisme”, transmite Poliția Română.

 

În cadrul anchetei, „la data de 7 aprilie, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în aplicare trei mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani, din Ialomița, bănuite de spălare a banilor, înşelăciune, fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură private”.

 

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2020, în calitate de contabil, o femeie, de 36 de ani, ar fi prejudiciat două societăți comerciale, prin transferarea în mod fraudulos a aproximativ 1.000.000 de euro, prin falsificarea unor date bancare în sisteme informatice”, precizează Poliția Română.

Firme, case și mașini din banii furați

Banii, susțin anchetatorii, ar fi fost transferați în conturile proprii ale femeii și în conturile mai multor persoane fizice și societăți comerciale.

 

„Pentru disimularea adevăratei proveniențe a sumelor de bani, cele trei persoane bănuite ar fi achiziționat imobile și autoturisme. În cauză, prejudiciul a fost recuperat în proporție de aproximativ 40%”, au mai adăugat polițiștii.

 

După audieri, în urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar față de femeia de 36 de ani.

 

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză și recuperarea prejudiciului cauzat.